Japanilaiset autot & automerkit - Käytetty auto Japanista

Japanilaiset autot

Tältä sivulta löydät kaikki valikoimamme käytetyt japanilaiset autot ja automerkit.

Japanilaiset autot ovat pitkään olleet tunnettuja luotettavuudestaan ja kestävyydestään. Tämä maine on vain vahvistunut vuosien varrella. Kun harkitsee käytetyn auton ostamista, japanilaiset autot ovat usein ensimmäinen vaihtoehto monille ja syystäkin. Tutkimukset ja käyttäjäkokemukset vahvistavat, että japanilaiset autot tarjoavat erinomaisen suorituskyvyn ja vähäiset huoltokustannukset.

Alempana olemme kertoneet enemmän japanilaisista autoista ja listanneet kaikki japanilaiset automerkit aakkosjärjestyksessä. Tutustu myytäviin autoihin tarkemmin tai kysy lisää myyjiltämme. Voit ottaa yhteyttä tai sopia koeajosta chatin kautta tai puhelimitse: 0207 890 690.

Japanilaiset automerkit aakkosjärjestyksessä

Tässä on lista japanilaisista automerkeistä aakkosjärjestyksessä. Huomaathan, että kaikki merkit eivät enää tuota autoja tai voivat olla yhteisomistuksessa. Esimerkiksi Yamaha valmistaa moottoripyöriä, mutta on myös valmistanut joitain erikoisautoja. Toyota sen sijaan omistaa Lexusin ja Daihatsun, kun taas Infiniti on Nissanin omistuksessa.

Alta olevista linkeistä pääset tutustumaan automerkkeihin paremmin ja katsomaan kaikki myytävät autot jokaisesta automerkistä. Voit myös katsoa sivuiltamme kaikki maailman automerkit.

Miksi valita japanilainen auto?

Kun harkitset käytetyn auton ostamista, japanilainen auto on erinomainen valinta.

Luotettavuus, kestävyys ja hyvä jälleenmyyntiarvo tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon niin yksityishenkilöille kuin yrityksillekin.

Valitsemalla japanilaisen auton voit olla varma, että saat laadukkaan ja luotettavan ajoneuvon, joka tarjoaa vuosiksi turvallista ja miellyttävää ajokokemusta.

Japanilaiset autot tarjoavat luotettavia, suorituskykyisiä ja käytännöllisiä valintoja.

Laatu ja luotettavuus

Toyota Corolla, Toyota Camry, Honda Civic ja Nissan Rogue ovat ovat voittaneet kuluttajien luottamuksen ympäri maailmaa.

Suomessa japanilaiset autot ovat myös erittäin suosittuja luotettavuuden, taloudellisuuden ja hyvän jälleenmyyntiarvon vuoksi.

Erityisesti Toyota ja Honda ovat vakiinnuttaneet asemansa suomalaisten kuluttajien keskuudessa. Eipä ole Corollan, Hiacen tai Hiluxin voittanutta kun mennään maaseudulle karumpiin olosuhteisiin.

Japanilainen auto kestää

Yli 20 vuoden autokauppakokemuksella voimme todeta, että japanilaiset autot ovat eurooppalaisia kestävämpiä ja niissä on pienemmät huoltokustannukset auton koko eliniän ajalta. Tähän on myös selkeä syy, japanilaiset autot valmistetaan kestämään.

Esimerkiksi Toyotan vaihtoautot ovat olleet pitkään maailman arvostetuimpien käytettyjen automerkkien joukossa, sillä heidän autonsa ovat tunnettuja pitkästä käyttöiästään ja vähäisistä korjaustarpeistaan.

Honda taas on rakentanut mainettaan urheilullisista ja taloudellisista autoista, jotka tarjoavat luotettavaa suorituskykyä.

Japanilaisille valmistajille kestävyys, taloudellisuus ja laatu ovat ylpeyden aiheita ja näihin asioihin todenteolla panostetaan autojen valmistuksessa.

Pienet korjauskustannukset

Siksi on selvää, että vertailtaessa japanilaisia autoja muiden maiden autoihin, japanilaiset autot erottuvat useilla tärkeillä mittareilla. Esimerkiksi verrattaessa Euroopan ja Aasian autoja, japanilaiset autot tarjoavat usein luotettavuutta erityisesti auton ikääntyessä, mikä tekee niistä houkuttelevan vaihtoehdon monille kuljettajille.

Japanilaisten autojen korjauskustannukset ovat usein huomattavastikin Eurooppalaisia autoja edullisemmat, erityisesti kun autot ikääntyvät.

Tämä johtuu suureksi osaksi siitä, että japanilaisilla valmistajilla tuntuu olevan täysin erilainen strategia liiketoiminnan osalta.

Kerromme tästä strategiasta tarkemmin seuraavassa kappaleessa ja todella suosittelemme lukemaan seuraavan osion japanilaisten ja eurooppalaisen autojen eroista.

Vertailu: Japanilainen auto vs. eurooppalaiset autot

Japanilaisille on tärkeää, että heidän autot toimivat moitteetta ja pitkään, kun taas eurooppalaiset (erityisesti saksalaiset autot) ovat suunniteltuja poikkeuksetta niin, että tehdas on budjetoinut autoihin tietyn määrän korjauksia sen elinkaaren ajaksi.

Euroopan mallilla suojataan tulovirtaa yhtiölle, kun varaosia on paketoitu suuriin osakokonaisuuksiin niin, ettei kyseistä osaa pysty korjaamaan erikseen.

Hyviä esimerkkejä ovat mm. pyörien laakerit, joissa itse kulunut laakeri ei maksa viittä euroa enempää. Laakeri on kuitenkin valettu pyörännavan sisään niin, että sitä ei pysty erikseen vaihtamaan. Tämän takia kuluttaja joutuu ostamaan koko navan merkkiliikkeestä sisältäen laakerit, pyörännavan, ABS-anturin jne.

Tälle kokonaisuudelle saadaan sitten hintaa 400 – 1000 euroa. Muita vastaavia esimerkkejä on lukuisia. Esim. Adblue-suutinta (tai painetunnistin) ei saa erikseen, vaan on ostettava koko Adblue-säiliö. Kustannus: 2000 – 3000 euroa.

Yksinkertaisen akunvaihdon yhteydessä tarvittava “koodaus”, mihin tarvitaan tehdasyhteydet ja korjaamokäynti. Muita mielestämme jopa törkeitä esimerkkejä on vaikka uudemmissa Volvon osissa, mitkä on koodattu niin tehokkaasti, että autoon ei pysty asentamaan käytettyä purkuosaa tai tarvikeosaa vaan kuluttajan ainoaksi vaihtoehdoksi jää ostaa uusi osa merkkiliikkeestä.

Volkswagenin laturissa sen sijaan tuli vastaan tilanne, jossa laturin hiilen liikkuminen on rakenteellisesti pykälällä estetty, jolloin täysin toimiva laturi joudutaan vaihtamaan uuteen “kuluneen” hiilen johdosta. Tietenkään hiiltä ei voi laturiin vaihtaa erikseen, kuten pystyi vielä 20 vuotta sitten. Tai voisi, mutta tehdas on varmistanut, että sitä ei saa mistään hankittua erikseen. Ainoaksi vaihtoehdoksi jää hankkia uusi 500 – 1000 euron laturi.

Toki japanilaisillakin on jossain määrin vastaavaa ajattelua toiminnassaan, mutta se ei ole yhtä läpinäkyvää, räikeää ja kallista kuten eurooppalaisissa autoissa.

Ajo-ominaisuudet

Eurooppalaisten valmistajien eduksi on todettava, että japanilaisten autojen ajo-ominaisuudet eivät mielestämme ole eurooppalaisten autojen, erityisesti premium-merkkien tasoa.

Japanilaiset autot ovat usein äänekkäämpiä ja ajettavuudeltaan tunnottomampia. Eurooppalaiset premium-autot Audi, Mercedes-Benz ja BMW ovatkin enemmän “ajajan autoja”. Kovien huolto- ja korjauskustannusten sijaan eurooppalaisissa autoissa tuleekin laatuvaikutelma enemmän esille ajokokemuksen kautta.

Jos tarvitset luotettavaa ja kestävää autoa, mikä toimii kelillä kuin kelillä ja et halua kateellisia naapureita, niin Japanilainen auto on varmasti fiksu valinta. Jos nautit ajamisesta, haluat hieman pönkittää egoa tai imagosi on tärkeää, niin tällöin monet valitsevat saksalaisen auton.

Parhaat japanilaiset autot – poimintoja malleista

Parhaimmat japanilaiset automerkit ovat Toyota, Honda, Nissan, Mazda, Subaru, Suzuki, Mitsubishi ja Lexus. Kaikkia näitä automerkkejä voi suositella vaihtoautoksi.

  • Toyota Corolla: Maailman myydyin automalli, tunnettu luotettavuudestaan, taloudellisuudestaan ja mukavasta ajokokemuksestaan. Corolla tarjoaa monipuolisen valikoiman voimanlähteitä ja varustetasoja, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon monille kuljettajille.
  • Honda Civic: Sporttinen ja tyylikäs sedan, joka tarjoaa erinomaisen ajodynamiikan ja taloudellisen moottorin. Honda Civic on suosittu valinta niin perheautoksi kuin kaupunkiajeluunkin.
  • Nissan Qashqai: Suosittu kompakti katumaasturi, joka yhdistää tilavan sisätilan ja urheilullisen ulkonäön. Käytetty Qashqai tarjoaa myös monipuolisen valikoiman turvallisuus- ja mukavuusominaisuuksia.