Käytetyt hybridiautot ja täyshybridit - Vinkit hybridiauton ostoon

Käytetyt hybridiautot

Tältä sivulta löydät kaikki myytävät hybridit sekä vinkit hybridiauton ostoon. Katso käytetyt hybridit alta ja sovi koeajosta puhelimitse: 0207 890 690.

Erilaiset hybridimallit

Tässä osiossa käydään läpi, mitä tarkoittaa erilaiset hybridimallit ja termit, kuten itselataava hybridi tai plug-in hybridi.

Itselataavat hybridit

Itselataava hybridi käyttää sähkömoottoria ja polttomoottoria vuorotellen, mutta se ei voi ladata akkua ulkoisesta laturista. Sen sijaan auton jarrutus- ja hidastusenergiaa käytetään lataamaan akkua. Tämä tarkoittaa, että itselataava hybridiauto ei voi ajaa pelkällä sähköllä, vaan polttomoottori on aina käytössä sähkömoottorin ohella.

Itselataavat hybridit -sivultamme löydät lisää autoja ja meidän TOP5 suosituksemme.

Plug-in hybridit

Plug-in hybridi (myös ladattava hybridi tai pistokehybridi) sen sijaan on varustettu itselataavaa hybridiä suuremmalla akulla, jota voidaan ladata ulkoisesta lähteestä, kuten kotipistorasiasta tai julkisesta latauspisteestä.

Tämä mahdollistaa lyhyet 20-80km matkat pelkällä sähköllä. Polttomoottori käynnistyy vasta, kun sähköakku tyhjenee. Plug-in hybridit ovat yleensä tehokkaampia ja taloudellisempia kuin itselataavat hybridit.

Plug-in hybridit -sivultamme löydät lisää ladattavia hybridejä ja meidän TOP3 suosituksemme.

Diesel hybridit

Diesel-hybridi ei juuri eroa bensahybrideistä. Aivan kuten bensahybridi, myös dieselhybridi voi olla joko ladattava tai itsestään latautuva. Siinä missä “tavalliset” hybridit kulkevat sähköllä ja bensalla, dieselhybridit kulkevat dieselin ja sähkön avulla.

Voit lukea lisää diesel hybridit sivultamme. Edellä mainittujen hybridien lisäksi on olemassa myös kaasuhybridejä, mutta näiden suosio Suomessa on hyvin alhaista eikä niitä ole paljon markkinoilla.

Täyshybridi

Täyshybridi tarkoittaa hybridiautoa, jolla voi ajaa pelkällä sähkömoottorilla, pelkällä polttomoottorilla tai molemmilla yhdessä.

Täyshybridiautossa on suurempi sähkömoottori ja akku kuin kevythybridissä. Täyshybridi voi olla joko itselataava tai ladattava hybridi.

Täyshybridin iso akku kerää paljon enemmän sähköä varastoon, jota se voi käyttää pidemmänkin matkan ajamiseen.

Kevythybridissä akku on huomattavasti pienempi, eikä sitä oikein voi käyttää kuin ajamisen avustamiseen.

Kevythybridi

Kevythybridi on periaatteessa bensa-auto, eikä se ole oikein verrattavissa täyshybridiautoon.

Kevythybridin akku pystyy avustamaan polttomoottoria, mutta et voi ajaa pelkällä sähköllä. Akkua ei myöskään pysty lataamaan ulkoisesta sähköverkosta.

Kevythybridit ovat yleensä hieman edullisempia, mutta ne eivät myöskään tarjoa samoja etuja kuin täyshybridit.

Akku antaa sähköapua esimerkiksi kiihdyttäessä tai alhaisissa nopeuksissa, mutta et pysty ajamaan sähköllä, etkä näin säästä polttoainekustannuksissa samalla tapaa.

Hybridit automerkeittäin

Voit tutustua hybrideihin tarkemmin katsomalla valmistajakohtaiset sivut. Olemme vertailleet sivuilla eri mallien ominaisuuksia, kuten sähköistä kantamaa ja latausaikoja. Löydät sivuilta myös kyseisen mallin myytävät autot.

Tyylikäs Volvo XC40 täyshybridi
Tyylikäs Volvo XC40 täyshybridi

Vinkit hybridin ostoon

Mitä kannattaa ottaa huomioon hybridiä ostaessa? Alla muutamia tärkeitä vinkkejä hybridiauton ostajalle.

Tutustu eri hybridimalleihin

Erilaisia hybridimalleja ovat täyshybridit ja kevythybridit sekä itselataavat hybridit ja plug-in hybridit.

Tutustu eri malleihin ja selvitä, mikä sopii parhaiten tarpeisiisi. Esimerkiksi, jos haluat ajaa mahdollisimman paljon sähköllä, pistokehybridi (plug-in hybridi) voi olla paras vaihtoehto.

Olemme esitelleet ylempänä kaikki erilaiset hybridimallit.

Mietin miten ajat

Jos ajat lyhyitä matkoja, esimerkiksi kaupunkiajossa, plug-in hybridin sähkökäyttö voi riittää pitkään, ja voit ajaa useita päiviä tai jopa viikkoja ilman, että sinun täytyy käyttää polttomoottoria.

Jos taas ajaminen tapahtuu pääasiassa moottoritiellä tai pidemmillä matkoilla, polttomoottorin käyttö on todennäköisesti välttämätöntä. Tällöin hybridi ei välttämättä ole edes paras vaihtoehtosi, vaan kannattaa pohtia täyssähköauton ostamista.

Vertaile hintoja

Hybridi autot ovat yleensä hieman kalliimpia kuin perinteiset bensiini- tai dieselautot, mutta ne voivat myös olla polttoainetaloudellisempia.

Vertaile eri automallien hintoja ja polttoainetaloudellisuutta, jotta voit valita parhaan vaihtoehdon budjetillesi.

Jos mietit vielä onko hybridi varmasti sinulle taloudellisin vaihtoehto, kannattaa lukaista artikkelimme: milloin hybridiauto kannattaa?

Kysy käytetyn hybridin lisäturvasta

Hybridiauton akku on yleensä kallis korvata, joten on tärkeää tarkistaa akun takuu. Useimmat valmistajat tarjoavat takuun, joka kattaa akun tietyn ajan tai kilometrimäärän.

Käytettyihin autoihin voi myös hankkia lisäturvan, joka korvaa vahingot yllättävissä tapauksissa. Suosittelemme lisäturvan hankintaa autoon kuin autoon.

Hybridiauton edut

Alla joitain täyshybridiauton etuja.

  • Polttoainetaloudellisuus: Hybridiautot käyttävät polttoainetta tehokkaammin kuin perinteiset bensiini- tai dieselautot, koska ne hyödyntävät sähkövoimaa polttoaineen sijaan tietyissä olosuhteissa, kuten kaupunkiajossa tai liikennevaloissa.
  • Ympäristöystävällisyys: Hybridiautojen vähäpäästöinen moottoritekniikka vähentää ympäristövaikutuksia, kuten ilman saastumista ja kasvihuonekaasupäästöjä. Hybridiautot ovat myös hiljaisempia kuin perinteiset autot, mikä vähentää melusaastetta.
  • Tehokkuus: Hybridiautot pystyvät käyttämään polttoainetta ja sähkövoimaa samanaikaisesti, mikä lisää auton suorituskykyä ja tehoa. Tämä voi olla hyödyllistä esimerkiksi ohituksissa tai ylämäissä.
  • Parempi ajokokemus: Hybridiautot ovat yleensä hiljaisempia ja sujuvampia ajaa kuin perinteiset autot. Niiden vähäpäästöinen moottoritekniikka mahdollistaa myös paremman kiihtyvyyden ja väännön.
  • Taloudellisuus: Hybridiautojen polttoainetaloudellisuus voi johtaa alhaisempiin polttoainekustannuksiin ja parempaan ajomatkoihin. Tämä voi säästää rahaa pitkällä aikavälillä.