Sähkömaasturit - Löydä paras täyssähköinen katumaasturi

Täältä löydät myytävät käytetyt sähkömaasturit. Sähköautomaasturi tarjoaa taloudellisen vaihtoehdon polttomoottorilla toimiville katumaastureille.

Katumaasturi on ollut viime vuosien suosituimpia korimalleja Suomessa. Korkeampi maavara, vetokyky, kestävyys, tilavuus ja mukava ajettavuus houkuttelevat sekä kaupungeissa että kaupunkien ulkopuolella asuvia. Nämä kaikki ominaisuudet ovat saatavilla myös sähköisenä.

Nykyään on tarjolla hyvin paljon erilaisia täyssähköllä toimivia maastoautoja, jotka tarjoavat nelivedon, korkean maavaran ja tilavat sisätilat. Uusimmat sähkömaasturit kykenevät myös noin 1500kg:n vetokykyyn, joten tämäkään ei ole enää sähköön vaihtamisen esteenä.

Löydät alta myytävät sähkömaasturit. Alempana tällä sivulla olemme kertoneet myös kokemuksiemme perusteella parhaat sähkömaasturit ja crossover -mallit.

Käytetyt sähkömaasturit

TOP5: Parhaat sähkömaasturit ja crossoverit

Mikä olisi paras sähkömaasturi tai crossover? Alla olemme parhaat sähköiset maastoautot korkealla maavaralla, hyvällä vetokyvyllä, pitkällä toimintamatkalla ja tilavilla sisätiloilla.

1. Tesla Model Y

Vaikka kyseessä ei ole varsinainen sähkömaasturi, Tesla Model Y tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn, huippuluokan tekniikan ja pitkän toimintamatkan.

Tesla Model Y on yksi Suomen suosituimmista ja parhaista sähköautoista.

Kyseessä on sähkökäyttöinen crossover-tyyppinen auto, joka on suunniteltu olemaan hieman suurempi ja tilavampi malli. Auto on tehty ennen kaikkea perheille, mutta se sopii loistavasti moneen eri käyttötarkoitukseen.

Kahden moottorin nelivetoinen Model Y pystyy vetämään 1600kg:n vetomassaa ja tavaratilaa on penkit kaadettuna jopa 1925 litraa. Long Range -mallissa toimintamatka on 505km ja Performance -versiossa 480km.

Käytön kannalta tärkeä asia on myös Teslan etumatka latausnopeuksissa. Model Y:n akun lataa 10% varaustasosta 80 prosenttiin 25 minuutissa. Latauksella saa huimat 353km lisää toimintamatkaa.

Lue lisää: Tesla Model Y kokemuksia

Tesla Model Y sähköinen crossover
Crossover mallinen Tesla Model Y yhdistää henkilöauton ja katumaasturin ominaisuuksia

2. Audi E-Tron

Audi e-tron on premium-luokan sähkömaasturi, joka tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn ja mukavan ajokokemuksen.

Audi E-tron on yksi Audin ensimmäisistä täysin sähkökäyttöisistä autoista.

Sähköinen neliveto tarjoaa loistavan pidon ja vakauden kaikenlaisissa sääolosuhteissa, mikä auttaa hallitsemaan auton liikkeitä paremmin liukkailla tai epätasaisilla teillä.

Audi E-Tronin toimintasäde on noin 300-400 kilometriä versiosta riippuen. Tavaratila noin 600-700 litraa ja penkit kaadettuna 1725 litraa. Vetokapasiteettia riittää 1800kg asti.

Myös E-Tronin voi ladata pikalatauksessa 25 minuutissa 10% tasosta 80%:iin. Lisää ajokilometrejä tulee kuitenkin vain 229km.

Audi e-tron Quattro 55 tyylikäs sähkömaasturi
Audi e tron Quattro 55 on tyylikäs sähkömaasturi

3. Volvo XC40 Recharge

Peräti 78 kWh akulla varustettu Volvo XC40 Recharge on toimiva ja kompakti sähkömaasturi.

Toimintamatka kahden moottorin nelivedolla on 418km (WLTP) ja vetokykyä. Auto käy myös hyvin peräkärryn vetoon 1500kg vetokyvyllään.

Tavaratilaa on huomattavasti vähemmän kuin Model Y:ssä tai E-Tronissa: 444 litraa ja penkit kaadettuna 1342 litraa.

Akun lataus Volvolla on yllättävän hyvä. Pikalatauksella auton lataa 10% varaustasosta 80%:iin noin 30 minuutissa. Lisäkilometrejä saa 234km.

Volvo XC40 sähkömaasturi
Volvo XC40 Recharge on kompakti sähköinen maastoauto

4. BMW iX3

BMW iX3 on erittäin laadukas sähkömaasturi, jolla ajaessa ei heti edes huomaa ajavansa sähköllä.

BMW on onnistunut luomaan loistavan sähköisen kopion suositusta BMW X3 maasturista. Autoa ajaessa ei välttämättä edes huomaa, että moottori hyrrää pelkällä sähköllä.

Kannattaa huomioida, että toisin kuin aiemmat tällä sivulla mainitut autot, BMW iX3 on takaveto.

Akkukapasiteetti on mukavat 80 kWh, WLTP-standardin mukainen toimintamatka autolla 440km ja vetokapasiteetti 750kg.

Pikalataus 10% varaustasosta 80%:iin vie noin 35 minuuttia, millä saa 308km lisämatkaa.

BMW IX3 sähkö maasturi
Tältä näyttää BMW iX3 sähkömaasturi

5. Tesla Model X

Jokainen Tesla Model X on varustettu kahdella sähkömoottorilla, mikä antaa autoille nelivedon ja paremman hallittavuuden erilaisissa olosuhteissa.

Kaiken kaikkiaan Tesla Model X on erittäin suorituskykyinen ja monipuolinen sähköauto. Siihen saa asennettua vetokoukun ja vetokykyä riittää peräti 2268 kiloon asti.

Model X voisi olla monilta osin täydellinen sähkömaasturi, mutta miinusta auto saa siitä, että sitä on Suomessa varsin vähän saatavilla ja hinta on todella korkea Y -malliin verrattuna.

Lue lisää: Tesla Model X kokemuksia

Tesla Model X neliveto sähkömaasturi
Tesla Model Xn näyttävät takaovet ovat yksi auton tunnusomaisimmista piirteistä