Pienet sähköautot (TOP5): Valitse paras pieni sähköauto 2023

Pienet sähköautot

Olemme koonneet tälle sivulle kaikki parhaat ekologiset pienet sähköautot, jotka kuluttavat vähän ja sopivat loistavasti kaupunkiajoon.

Kaikkiin sähköautoihin tarjolla myös edullinen rahoitus, lisäturva ja kotiintoimitus. Mikäli sinulla on kysyttävää autoista, voit lukea kokemuksiamme alempaa tältä sivulta tai kysyä lisää myyjiltämme.

Tutustu autoihin alta. Voit kysyä tarjouksen tai sopia koeajosta ottamalla yhteyttä chatissa tai puhelimitse: 0207 890 690.

Valitse sinulle sopiva pieni sähköauto

Olemme kertoneet alla kokemuksia mielestämme parhaista pienistä sähköautoista (TOP5), jotka sopivat loistavasti kaupunkiin.

1. Volkswagen e-Golf

Kompakti Volkswagen e-Golf on sähkökäyttöinen versio klassisesta Volkswagen Golfista.

Volkswagen e-Golfin virallinen WLTP-kulutus on 14,1 – 16,7 kWh/100 km ja WLTP-kantama puolestaan noin 231 – 262 kilometriä yhdellä latauksella, riippuen varustelutasosta ja renkaista.

Auto on varustettu viimeisimmällä teknologialla, mikä lisää ajomukavuutta ja turvallisuutta. Päivitetty navigointijärjestelmä on integroitu kätevästi autoon.

e-Golfissa on hieman enemmän vääntöä kuin esimerkiksi Nissan Leafissa. e-Golf on myös tyyliltään hyvin perinteinen ja se on oikeastaan täysi kopio bensaversiosta.

Klassisen Volkswagen Golfin sähköinen versio

2. Nissan Leaf

Nissan Leaf on pienistä sähköautoista tällä hetkellä selkeästi halvin ja niitä on myös Suomessa eniten saatavilla.

Isoimmat Nissan Leafit sopivat myös perheelle 420 litran tavaratilalla. 62 kWh akusto pystyy 380km toimintamatkaan ja 40 kWh akku 285 kilometriin.

Pienempiakkuiset Leafit ovat erittäin taloudellisia vaihtoehtoja kaupunkiajoon. Leaf on yksi suosituimmista pienistä sähköautoista, joka on toiminut markkinoilla jo pitkään.

Nissan Leafia voikin kutsua yhdeksi sähköautojen pioneereista. Koska auto on ollut erityisen suosittu myös Suomessa, sitä myydään paljon myös käytettynä.

Volkswagen ID.3:seen verrattuna huonona puolena voi mainita oikeastaan vain pikalatauksen puutteen. Leaf sopiikin paremmin sinulle, jos latailet autoasi paljon kotona, missä latausajalla ei ole niin väliä.

Halpa sähköauto Nissan Leaf 24kW akulla
Pieni sähköauto Nissan Leaf 24kW akulla

3. Renault Zoe

Renault Zoe on kompakti pieni sähköauto, joka on suunniteltu erityisesti kaupunkiajoon. Se on erittäin hiljainen ja helppo ajaa.

Isompien 41-52 kWh akkuisten autojen toimintamatka yhdellä latauksella on yli 300 km. Pienempiakkuiset Zoet pystyvät noin 200km toimintamatkaan.

Autossa on oikeasti yllättävän tilavat sisätilat ja se on varusteltu monipuolisilla ominaisuuksilla, kuten pysäköintitutka, peruutuskamera ja automaattinen ilmastointi.

Renault Zoe on erittäin hiljainen ja miellyttävä ajettava. Auton säädöillä voit vaikuttaa ajokokemukseen ja energiankulutukseen.

Kuten monet muutkin pienet sähköautot, myös Zoe sopii parhaiten kaupunkiin. Isoin plussa ajokokemuksesta ja monipuolisista ominaisuuksista. Myös hinta sopii moneen kukkaroon.

Edullinen ja pieni sähköauto Renault Zoe
Edullinen ja pieni sähköauto Renault Zoe

4. BMW i3

BMW i3 on suunniteltu kaupunkiajoon ja sen kehityksessä on panostettu erityisesti kestävään kehitykseen ja ekologisuuteen.

Autolla on moderni ulkonäkö ja se on suunniteltu erittäin kevyestä hiilikuituvahvisteisesta muovista valmistetun rungon ympärille.

Akku tarjoaa jopa 246 kilometrin toimintasäteen yhdellä latauksella. Nopean latausmahdollisuusen vuoksi akku voidaan ladata nollasta 80%:iin noin 40 minuutissa.

Sisätilat ovat modernit ja auto on erittäin hiljainen ajettava. BMW i3:ssa on myös useita innovatiivisia teknologioita, kuten kosketusnäytöllä toimiva iDrive-järjestelmä ja älykäs pysäköintiavustin.

Yhteenvetona BMW i3 on tyylikäs, ekologinen ja käytännöllinen sähköauto, joka sopii erityisesti kaupunkiajoon.

BMW i3 Viistoperä vm. 2016 125 kW Automaattinen
Moderni BMW i3 tarjoaa ekologisia kilometrejä

5. Volkswagen ID.3

Volkswagen ID.3 on laadukas pieni sähköauto kaupunkiajoon.

Muihin sähköautoihin verrattuna VW ID.3 tarjoaa selkeästi laadukkaimman akuston sekä toimintamatkan. Auto on todella taloudellinen ja helppo ajaa.

Tarjolla on Pure, Pro S tai Pro Performance versio. Molemmista Pro-versioista löytyy pikalataus ja ilmalämpöpumppu vakiona.

77 kWh:n akulla varustetun Volkswagen ID.3 Pro S:n toimintamatka on peräti 540km. Pienempiakkuisen Volkswagen ID.3 Pro Performancen akku sen sijaan on 58 kWh ja toimintamatka 420km.

Pienin kulutus on 45 kWh akun Pure -versiossa, jolla toimintamatka silläkin on mukavat 330km.

Isomman akun pystyy lataamaan pikalatauksella 20% varauksesta 80% varaukseen 30 minuutissa. Latauksella saa ajokilometrejä lisää 330km, joten tällä pikkuautolla lähtee kaupunkiajon lisäksi mielellään jo vähän pidemmillekin reissuille.

Miinuksena autosta voi mainita korkeamman hinnan.

Loistava pieni sähköauto Volkswagen ID.3
Volkswagen ID3 on loistava pieni sähköauto kaupunkiajoon

Pienet sähköautot vertailussa

Alla olevassa taulukossa on käytetty WLTP-lukemia kulutuksen ja kantaman vertailuun. Kuten taulukosta huomaa, pienten sähköautojen erot kulutuksessa ovat marginaalisen pieniä.

Oma ajokäyttäytyminenkin vaikuttaa jo paljon enemmän kuin ero WLTP-lukemissa. Kantamissa sen sijaan voi olla isojakin eroja, mikä kannattaa ottaa huomioon, jos autolla haluaa välillä ajaa myös selvästi pidempää matkaa.

Malli ja versioKulutusKantama
Fiat 500e 24 kWh13,0 180km
Fiat 500e 42 kWh13,0320km
Volkswagen ID.3 Pure ja Pure Performance13,6330km
Dacia Spring13,9225km
Hyundai Kona Electric 39kWh14,2289km
Hyundai Kona Electric 64kWh14,2449km
Volkswagen e-Up14,4260km
Mini Cooper SE15,0237km
Volkswagen e-Golf 36kWh15,3232km
Volkswagen ID.3 Pro S15,5550km
Volkswagen ID.3 Pro Performance15,5420km
Peugeot e-208 GT14,7340km
Cupra Born 45 kWh15,0349km
Cupra Born 58 kWh15,6414km
Cupra Born 77 kWh15,9544km
Nissan Leaf 40 kWh14,5285km
Nissan Leah 62 kWh18,0385km
Citroën ë-C4310km
Renault Zoe 52 kWh305km
Mazda MX-3019,0200km
Jaguar I-Pace25,7480km

Taulukossa: Malli ja versio, WLTP-kulutus (kWh /100km) ja WLTP-kantama.

WLTP-arvot ovat laboratorio-olosuhteissa mitattuja ja todellinen toimintamatka voi vaihdella käyttöolosuhteiden, ajotavan ja ympäristötekijöiden mukaan. Esimerkiksi kylmä sää, nopea ajotapa ja korkea nopeus voivat lyhentää auton todellista toimintamatkaa.

Sivulla annetut tiedot ovat esimerkkejä ja voivat vaihdella automallikohtaisesti. Tarkista aina kyseisen auton ominaisuudet myyjältä ennen ostopäätöksen tekoa.

Pieni ja käytetty sähköauto aina taloudellisin valinta

Pieni ja käytetty sähköauto on aina taloudellisin valinta. Vaikka sähkölatauksen hinnaksi laskettaisiin keskiarvolta 0,25e/kWh ja keskikulutuksesi 20 kWh / 100km, tulee sähköautoilun hinnaksi vain 5€ per 100 kilometriä.

Vertailun vuoksi sanottakoon, että bensalla ajaminen maksaa 16€ per 100km, dieselillä ajaminen 10€ per 100km ja hybridillä ajaminen 8€ per 100km.

Huom. Olemme laskeneet sähköautoilun kustannuksia tarkemmin artikkelissamme: Kannattaako sähköauto 2023? Sähköautoilu on nyt halvinta!

Pienet sähköautot vaativat vähemmän huoltoja

Pienet sähköautot yleisesti ottaen vaativat vähemmän huoltoa kuin perinteiset polttomoottoriauto, sillä niissä on vähemmän liikkuvia osia.

Sähköautoissa ei ole esimerkiksi öljypumppuja, sytytystulppia ja venttiilejä. Sähköautot eivät myöskään tarvitse perinteisiä huoltotoimenpiteitä, kuten öljynvaihtoa tai pakoputkien tarkastuksia, koska niissä ei ole polttomoottoria.

Tottakai myös sähköauto vaatii huoltoa, mutta tilastollisesti ei niin paljon. Tämä käy esiin myös vikatilastoista. Vähävikaisimmat autot -listallamme on useita sähköautoja.