Halvimmat sähköautot - Katso edullisimmat täyssähköautot 2023

Halvimmat sähköautot

Löydä halvin sähköauto! Alla näet tällä hetkellä myynnissä olevat halvimmat sähköautot, joiden hinta on alle 20 000 tai alle 30 000 euroa.

Kaikki autot ovat saatavilla edullisella rahoituksella ja kotiintoimitettuna. Voit pyytää tarjouksen tai sopia koeajosta ottamalla yhteyttä chatin kautta tai puhelimitse: 0207 890 690.

Autolistan alla olemme esitelleet mielestämme kaikista parhaat edulliset sähköautot ja nostaneet jokaisen auton omat vahvuudet esiin.

Edullisimmat sähköautot esittelyssä TOP5

Alla esittelyt halvimmista meidän suosittelemista sähköautoista.

1. Halvin sähköauto: Nissan Leaf

Nissan Leafin hinta käytettynä on halvimmillaan noin 10 000€.

Alhaisen hankintahinnan lisäksi Leafin kulutus on vähäistä ja siinä on todettu varsin vähän korjattavia vikoja. Tämän johdosta ylläpitokustannukset pysyvät vähäisinä.

Leaf on yksi maailman myydyimmistä sähköautoista ja sitä voi pitää eräänlaisena sähköautojen pioneerina. Suomessa Leaf oli viime vuonna kolmanneksi ostetuin sähköautomalli, kun tarkastellaan uusia ensirekisteröityjä autoja.

Pieni auto sopii loistavasti kaupunkiajoon, ensiautoksi nuorelle tai kakkosautoksi. Hieman isommat Leafit ovat laadukkaita ja edullisia vaihtoehtoja perheille.

 • Hinta käytettynä: 10000€ – 20000€
 • Kulutus: 17 kWh / 100km
 • Toimintamatka: 140-270 km
Halpa sähköauto Nissan Leaf 24kW akulla
Halpa sähköauto Nissan Leaf 24kW akulla

2. Halpa kaupunkiin: Renault Zoe

Ranskalainen Renault Zoe on täydellinen kulkuneuvo taajamiin. Täyssähköisen auton vahvuuksia ovat pikkuautolle yllättävän hyvä ajokokemus sekä helppo lataus.

Tätä autoa voi suositella, vaikka et pystyisi lataamaan autoasi kotonasi.

Ulkonäöltään Zoe on hyvin Nissan Leafin vastaavan pikkuauton näköinen. Kuten Leaf, myös Zoe sopii loistavasti kaupungissa asuvalle joka arvostaa edullisia ja ympäristöystävällisiä kilometrejä.

 • Hinta käytettynä: 10 000€ – 20 000€
 • Kulutus: 17 kWh / 100km
 • Toimintamatka: 140-270km
Edullinen ja pieni sähköauto Renault Zoe
Edullinen ja pieni sähköauto Renault Zoe

3. Edullisin perheelle: Hyundai Ioniq

Hyundai Ioniq on mainio valinta perheelle joka etsii edullista täyssähköautoa. Auto ei tilan tai ulkonäön puolesta juuri eroa bensamalleista, mutta ylläpitokustannukset ovat paljon matalammat.

Korealaisauto on luotettava valinta, joka kestää hyvin. Vuonna 2022 Hyundai Ioniq 5 valittiin sekä vuoden autoksi että vuoden sähköautoksi maailmalla.

Auton toimintamatka ei ole pisimmästä päästä, mutta perheen kanssa harvoin ajetaan yli 300km matkaa ilman pysähdyksiä muutenkaan.

 • Hinta käytettynä: 17 000€ – 35 000€
 • Kulutus: 17 kWh / 100km
 • Toimintamatka: 300-350km
Hyundai Ioniq Electric halpa sähköauto perhe
Hyundai Ioniq on halvin sähköauto perheautoksi

4. Edullinen ja tilava: Mercedes B250e

Tilavammista ja edullista sähköautoista Mercedes-Benz B e 250 Electric Drive on halvin valinta. Alimmat hinnat lähtevät käytettynä vain 17 000€ eurosta

Auton vahvuutena on todella hyvät tilat (501l), minkä vuoksi se sopii loistavasti esimerkiksi perheille.

Ikävä kyllä edullinen hinta ja auton tilavuus vievät paljon pois toimintamatkasta, joka on lyhyehkö. Pikalataus puuttuu myös kokonaan, joten pitkillä matkoilla tauot hieman venyvät.

Auto sopii paremmin, jos ei aja pitkää matkaa ja jos lataa autoaan paljon kotona.

 • Hinta käytettynä: 17 000€ – 25 000€
 • Kulutus: 25 kWh / 100km
 • Toimintamatka: 135-220km
Mercedes-Benz B halpa sähkö tila-auto
Mercedes Benz B on halpa ja tilava sähköauto

5. Tesla Model 3 ei ole koskaan ollut näin halpa

Tesla Model 3:n hinta on poikkeuksellisen edullinen, kun otetaan huomioon kuinka laadukas auto on kyseessä.

Model 3 vaatii vähän huoltoja, sillä voi ajaa varsin pitkällekin ilman latausta ja tehokas pikalataus lyhentää taukojen pituuksia. Erittäin laadukas sähköauto sopii pitkään matka-ajoon ja kaupunkiin.

Hieman iästä riippuen Tesla Model 3:n saa käytettynä jopa lähelle 30 000 euron, kun vastaavan Polestar 2:n hinnat alkavat alimmillaan 47 000 eurosta.

 • Hinta käytettynä: 30 000 – 50 000€
 • Kulutus: 16-18 kWh / 100km
 • Toimintamatka: 430-567km
Tesla Model 3 saa nyt todella halvalla

Käytetty sähköauto halvin valinta

Nykyisessä tilanteessa käytetty sähköauto on kaikista halvin valinta, mikäli etsit edullista ratkaisua autoiluun.

Edullisimmat käyttökustannukset

Käyttökustannuksiltaan halvin auto on aina ehdottomasti edullinen sähköauto. Sähköautolla 100km ajaminen maksaa noin 5€, kun bensalla ajaminen se maksaa noin 16€.

Sähköautojen hinnat laskussa

Sähköautojen hinnat laskevat koko ajan. Tämän johdosta halpoja sähköautoja saa jo halvemmalla kuin vastaavia bensamalleja.

Koska myös ylläpitokustannukset ovat pienemmät sähköautoissa, tällä hetkellä ei yksinkertaisesti ole järkevää oikein ostaa muita kuin edullisia sähköautoja.

Vähiten huoltoja

Tällä sivulla mainitut mallit Nissan Leaf ja Tesla Model 3 ovat erittäin vähävikaisia ja kestäviä autoja. Sähköautot vaativat muutenkin vähemmän huoltoja, sillä jarrut kestävät paremmin eikä esimerkiksi öljynvaihtoja tehdä ollenkaan.

Halpa sähköauto kannattaa ostaa nyt

Kuten tältäkin sivulta huomaa, ovat halvimmat sähköautot alle 10 000 euron hintaisia ja todella laadukkaatkin premium-mallit maksavat vain 30 000 – 40 000 euroa.

Tällä hetkellä sähköauto on kokonaiskustannuksiltaan kaikille auton ostajille halvin ratkaisu. On siis hyvin oletettavaa, että kesän aikana sähköautoja ostetaan enemmän, jolloin hinnat lähtevät nousuun.

Tämän johdosta halvin aika ostaa sähköauto saattaa olla nyt. Olemme kirjoittaneet erillisen artikkelin siitä, miksi sähköauto kannattaa ostaa juuri nyt.

Usein kysytyt kysymykset vaihtoautoista