Perheauto - Miten löytää paras auto lapsiperheelle?

Perheauto – Miten löytää paras auto lapsiperheelle?

Tässä artikkelissa käymme läpi, mikä auto sopii hyvin lapsiperheelle ja mitä kannattaa ottaa huomioon kun etsii parasta perheautoa.

Nopeana yhteenvetona voi todeta, että perheauton tulisi aina olla tilava, luotettava sekä turvallinen. Tämä tarkoittaa usein sitä, että kannattaa ostaa melko uusi farmarimallinen auto luotettavalta automerkiltä.

Tässä artikkelissa:

Pikavinkit: Mikä on hyvä ja tilava perheauto?

Tässä tiivistettynä vinkit perheauton valintaan ja muutama loistava valinta perheautoksi. Alempana olemme käyneet tarkemmin läpi kokemuksiamme perheauton ostamisesta ja eritelleet tarkemmin mielestämme parhaita perheautoja.

  • Uudehko käytetty auto (turvallisempi, kuluttaa vähemmän)
  • Tilava
  • Turvallinen
  • Luotettava ja vähävikainen
  • Taloudellinen, eli pienikulutuksinen
  • Valitse tumma sisusta tai ainakin tummalla lattiamatolla varustettu auto

Kokemuksia ja vinkit perheauton valintaan

Perheauton on täytettävä kolme tärkeää ominaisuutta. Sen on oltava luotettava, turvallinen sekä tilava. Yleensä perheautoksi valitaankin suurehko farmarimallinen auto sillä mitä isompi auto sitä enemmän siinä on peltiä ympärillä.

Uudemmissa autoissa on lisäksi paremmat ja kehittyneemmät törmäys- ja muut turvaominaisuudet kuljettajan ajoavustimineen, siksi kannattaa valita mahdollisimman uusi auto.

Uudemmissa autoissa löytyy myös usein nykyvaatimuksen mukaiset latausmahdollisuudet vielä enemmälle kuin yhdelle puhelimelle. Auto on se paikka missä ainakin allekirjoittaneen lapset saavat riitelyn ja muun häiriön minimoimiseksi roikkua puhelimessa ilman rajoituksia, ja varsinkin pidemmällä matkalla laturin pistokkeista tulee helposti takapenkkiläisillä riitaa.

Älä valitse autoa mikä on vaalealla sisustalla, tulet katumaan sitä kurakelien alkaessa. Valitse siis tumma sisusta tai ainakin tummalla lattiamatolla varustettu auto. Nahkasisusta on helpoin vaihtoehto ja vaikka vaalea nahka on helppo vielä pitää puhtaana, tummempi on käytön kannalta helpoin.

Yksi huomionarvoinen seikka on kuljettajan koko, jos kuljettaja on suurikokoinen on kuljettajan penkki takana ja siksi nuorempien takamatkustajien kurakengät takaselkänojissa kiinni jatkuvasti. Valitse auto missä on tarpeeksi tilaa takapenkillä, Skoda Superb on tässä esimerkillinen vaihtoehto. Käy koeistumassa autoa ja tarkastele takapenkin tilan kokoa.

Jos lapset ovat turvaistuinikäisiä helpottaa isofix turvaistuinten siirtelyä. Toisaalta, ei turvavöiden väliin pujotettavat istuimet sen hankalampia ole. Automyyjät jotka joutuvat istuimia jatkuvasti siirtelemään ovat alkaneet suosia turvavöihin pujotettuja istuimia niiden nopeamman siirron takia. Jos istuimet on sinulla pysyvästi autossa, ei kiinnitystavalla ole juuri käytännön merkitystä.

Sähköinen takaluukku helpottaa mukavasti kaupassakäyntiä. Eipähän tarvitse laskea kauppakasseja kurakelillä maahan. Muistat vain kaivaa avaimet jo käteen valmiiksi kun otat kassit kaupasta käteen! Onneksi suurimmassa osassa uudempia autoja on jo sähköinen takaluukku.

Tavaratila on monissa virtaviivaisissa farmareissa yllättävän pieni. Esimerkkinä vaikka Mercedes-Benz CLS missä ei meinaa mahtua konttiin paljon muuta kuin lastenrattaat. Kiva auto ja hyvännäköinen mutta perhekäyttöön valitettavan ahdas. Kulmikas versio on tässä parempi, kuten isot Volvot ja Volkswagen Passat.

Ja sitten viimeiseksi vinkki. Hanki suosiolla suksiboksi vaikka vähän isommankin auton katolle. Se helpottaa todella paljon varsinkin jos tulee reissattua porukalla enemmän. Suksiboksille on käyttöä yllättäen enemmän kesäaikaan varsinkin kun mökkikausi alkaa. Lapsiperheellä kun ei ole koskaan liikaa tilaa tavaroille!

TOP5: Parhaat perheautot

Mikä on hyvä perheauto? Alla olemme käyneet läpi kokemuksiemme perusteella parhaat tilavat ja luotettavat perheautot. Kaikki autot löytyvät myös suomalaisten suosituimpien perheautojen joukosta, eikä syyttä.

1. Skoda Superb

Skoda Superb farmari on kokemuksiemme perusteella paras perheauto. Auto on turvallinen, luotettava, taloudellinen ja suoranainen tilaihme. Tässä autossa lapset eivät potki jaloillaan selkänojiin. Skoda Superb on viisipaikkaisista farmareista tilavin perheauto (660 litraa).

2. Volkswagen Passat

Volkswagen Passat on myös tilava ja käytännöllinen auto lapsiperheelle. Tavaratilaa on 650 litraa, mikä on 160 litraa enemmän kuin Mercedes-Benzin C-sarjan farmareissa ja vain 10 litraa vähemmän kuin tilavimmassa Skoda Superbissa.

3. Skoda Octavia

Skoda Octavia on järkevä ja pienikulutuksinen perheauto. Monet vanhemmat Octavian farmarit on saatavilla alle 10 000€ hintaan käytettynä, eikä uusimpienkaan hinta ole katossa.

4. Kia Ceed

Kia Ceedin farmari on hyvä perheauto ja taloudellinen perheauto. Kia Ceed tarjoaa tilavan ja monikäyttöisen tavaratilan, joka sopii hyvin lastenrattaiden, urheiluvälineiden ja ostosten kuljettamiseen. Lisäksi autolla on mukava ja turvallinen ajaa.

5. Volvo V50, V60, V70 ja V90

Volvon farmarit ovat laadukkaita ja tilavia perheautoja. Laaja ja tilava sisätila tarjoaa runsaasti mukavuutta matkustajille sekä runsaasti tilaa lastenistuimille ja matkatavaroille. Lisäksi Volvolla on pitkäaikainen maine luotettavana ja turvallisena autonvalmistajana.

Katso myös farmariautojen tavaratila vertailu.

Katso myytävät perheautot ja tule koeajolle

Alta löydät valikoimamme parhaat käytetyt autot lapsiperheelle. Olemme rajanneet valikoimaan vain uudehkoja, luotettavia ja turvallisia vaihtoautoja. Valitse sopiva perheauto alta ja kysy lisää myyjiltämme.

Paras sähköauto lapsiperheelle

Mikäli etsit hybridi perheautoa, edellä mainitut Skoda Superb, Volkswagen Passat ja Skoda Octavia ovat saatavilla myös hybridi-moottoreilla. Sähköauton etsijöille valikoima hieman kuitenkin kaventuu, sillä varsinaisia farmareita ei välillä sähkömoottorilla ole tarjolla.

Sähköauto on kuitenkin muuten loistava valinta perheelle. Autot ovat helppoja ajaa ja ne ovat turvallisia. Lisäksi parhaat sähköautot ovat hyvin vähävikaisia, sillä niissä on paljon vähemmän vaihdettavia tai kuluvia kuin hybrideissä tai polttomoottoriautoissa. Sähköautot myös kuluttavat paljon vähemmän.

Sähköautojen saralta voimme suositella perheautoksi Teslaa, sillä ne ovat hinta/laatu-suhteeltaan tällä hetkellä ylivoimaisia sähköautoja. Model Y, Model X, Model S ovat Teslan autoista tilavimpia. Lisäksi Teslan autoissa on useita hauskoja käteviä ominaisuuksia, kuten “Dog Mode” -koiraperheille.

Muista sähköautoista perheautoksi voisi hyvin sopia uudempi Nissan Leaf, Hyundai Ioniq Electric, Kia EV6, Skoda Enyaq iV tai Volkswagenin ID.4 ja ID.5. Muiden autovalmistajien sähköautot ovat kuitenkin jopa reilusti kalliimpia kuin Teslat, joten ainakin toistaiseksi meidän suosituksemme menevät Teslalle.