Hatchback vaihtoautot - Katso käytetyt viistoperäiset autot

Hatchback eli viistoperäinen auto

Hatchback eli viistoperäinen auto on yksi yleisimmistä autojen korimalleista. Käytetty hatchback on taloudellinen ja kätevä valinta kaupunkiajoon.

Viistoperäinen auto on usein kompakti ja käytännöllinen valinta. Pienen koon vuoksi se kuluttaa vähän polttoainetta ja sillä on kätevä ajaa kaupungin ahtaissa väleissä.

Alta löydät laadukkaan valikoiman käytettyjä viistoperäisiä autoja. Autoihin saatavilla rahoitus ja lisäturva kauttamme. Kaikki vaihtoautot myös tilattavissa kotiinkuljetuksella ympäri Suomen.

Plussat: Hatchback eli viistoperäinen auto

  • Kompakti: Hatchbackit ovat yleensä kompakteja ja käteviä. Takaluukun ansiosta ne tarjoavat yllättävän runsaasti tavaratilaa.
  • Taloudellisuus: Useimmat viistoperäautot ovat kevyempiä kuin samankokoiset sedanit tai farmarit, minkä vuoksi ne kuluttavat vähemmän polttoainetta.
  • Sopii hyvin kaupunkiin: Hatchback-autoilla on kätevä operoida ahtaissa kaupunkiympäristöissä.
  • Tyylikäs ulkonäkö: Ainakin tällä hetkellä hatchbackit vaikuttaisivat miellyttävän useita auton ostajia ulkonäkönsä puolesta.
Tältä näyttää viistoperäinen hatchback auto
Volkswagen Golf on malliesimerkki siitä miltä näyttää viistoperäinen auto

Tunnuspiirteet

Hatchback-autot ovat pienikokoisia ja viistoperäisiä autoja. Korimallin suurin yksittäinen tunnuspiirre on yhdessä takalasin kanssa avautuva takaluukku.

Periaatteessa viistoperäisissä autoissa pitäisi olla suora pääsy auton takapenkiltä takakonttiin käsiksi, kun taas porrasperäisissä autoissa on erillinen takakontti.

Viistoperän kompakti koko ja pieni kulutus tekevät niistä ihanteellisia kaupunkiajoon.

Ylipäätään ne ovat suosittuja vaihtoehtoja niille, jotka etsivät kätevää ja taloudellista autoa kaupunkiliikenteeseen.

Esimerkit: Volkswagen Golf ja Polo, Audi A3

Parhaat esimerkit viistoperäisistä autoista ovat Volkswagen Golf ja Polo sekä Audin A3.

Myös aasialaisista autoista löytyy paljon hinta/laatu -suhteelta oivia valintoja. Esim. Honda Civic, Hyundai i20, Mazda 3 ja Nissan Leaf.

Legendaarista hatchbackeista voi mainita ainakin kuplavolkkarin ja Fiat 500:n.

Voit tutustua näihin autoihin tarkemmin alta.

Katso myös muut autojen korimallit