Avoauto - Katso käytetyt avoautot kesäksi

Avoauto on auton korimalli, jonka siirrettävän tai irrotettavan katon myötä voit nautia vapauden tunteesta ja raikkaasta ilmasta ajaessasi.

Avoautot (myös cabriolet) ovat ihanteellisia etenkin kesäaikaan auringon paisteessa, mutta monissa avoautoissa katon saa helposti nappia painamalla takaisin paikalleen sadesäällä.

Lisäksi monet kovakattoiset ja jopa kangaskattoiset avoautot kestävät nykyään hyvin myös talvella ajoa. Kattojen eristys on kehittynyt huomattavaa vauhtia.

Alta löydät käytetyt avoautomme. Kysy lisää myyjiltämme tai tule koeajolle liikkeisiimme Vantaalle, Lempäälään, Muurameen tai Lahteen.

Jokainen auto sivuiltamme on ostettavissa myös kotiinkuljetuksella (14vrk palautusoikeus).

Plussat: Avoauto on ihanteellinen kesäauto

  • Vapaa ajokokemus: Hyvällä säällä voit vetää katon helposti pois edestäsi ja nauttia raikkaasta ilmasta sekä täysin esteettömästä näkyvyydestä. Sade säällä katon saa napin painalluksella takaisin suojaksi.
  • Tyylikäs ulkonäkö: Avoautot ovat usein tyylikkään näköisiä. Ne erottuvat massasta ja houkuttelevat katseita.
  • Iloa ajamiseen: Avoauto tuo ajamiseen iloa ja vapauden tunnetta, mitä suljettu kattoauto ei voi tarjota. Avoauto voi tehdä arkiajoistakin nautinnollisempia.
  • Suorituskykyä: Avoautot on usein suunniteltu sporttiseen tyyliin, joten tehoja ja vauhtia pitäisi riittää.
  • Jälleenmyyntiarvo: Vanha avoauto saattaa säilyttää arvonsa todella hyvin, erityisesti klassisina tai ikonisina pidetyt avomallit.
BMW 420 avoauto neljä paikkaa
BMW 420 on esimerkki neljän hengen avoautosta

Tunnuspiirteet

On tärkeää huomata, että avoautoilla voi olla myös haittapuolia, kuten mahdollisesti korkeampi kulutus ja rajoitettu tavaratila. Lisäksi avoimessa ajossa tulee myös mahdollinen melu enemmän läpi.

Avoauto on usein enemmän ajomukavuuden kuin käytännöllisyyden vuoksi hankittu auto, joten kannattaa käydä koeajoilla. Vain ajamalla tunnet oikeasti, miltä avoauton hyvin erilainen “avoin ajaminen” tuntuu.

Kovakattoiset ja pehmeäkattoiset avoautot

Ostaessa kannattaa huomioida, että tarjolla on sekä kovakattoisia että pehmeäkattoisia avoautoja.

Mikäli haluat ajaa avoautollasi myös talvella, kannattaa ehdottomasti valita kovakattoinen avoauto. Eristys kovalla katolla on kuitenkin aivan toisella tasolla pehmeään kangaskattoon verrattuna.

Mitkä ihmeen Roadster ja Spyder?

Roadster ja Spider tai Spyder termeillä tarkoitetaan avoautoja, joissa ei ole takapenkkejä lainkaan, eli ne ovat kaksipaikkaisia.

Cabriolet ja Convertible tarkoittavat käytännössä samaa asiaa, mutta cabriolet on eurooppalainen termi ja convertible amerikkalainen.

Toisinaan voi kuulla myös termin phaeton, kun puhutaan nelipaikkaisesta avoautosta. Drophead sen sijaan on Rolls-Roycen oma termi.

Esimerkkejä

Avoautoja tekevät kuitenkin hyvin monet eri valmistajat ja niitä on saatavilla moneen eriin makuun.

Tunnettuja avoautoja ovat esimerkiksi BMW Z3 Roadster, Mercedes-Benz SLK, Alfa Romeo Spider ja Porsche Boxster.

Katso myös muut autojen korimallit