Tesla Model Y - Lue kokemuksia, katso hinta tai tule koeajolle!

Tesla Model Y on 5- tai 7-paikkainen sähköauto, jossa yhdistyvät hauskat yksityiskohdat, suorituskyky, käytännöllisyys ja taloudellisuus ainutlaatuisella tavalla.

Tehokas sähkömoottori takaa vaivattoman kiihtyvyyden, samalla kun tilava ja tyylikäs sisätila tarjoaa matkustajille uudenlaista mukavuutta.

Model Y on valmistettu älykkäästi. Käyttäjäystävällisyyden miettimiseen on käytetty runsaasti resursseja, mikä tekee ajamisesta turvallisempaa ja helpompaa. Autoa saa sekä 5- että 7-paikkaisena.

Alta näet kaikki liikkeissämme myytävät käytetyt Tesla Model Y autot. Kaikki autot varattavissa tai tilattavissa myös verkossa. Voit aina myös kysyä lisää myyjiltämme chatin välityksellä tai puhelimitse: 0207 890 690.

Tervetuloa koeajolle liikkeisiimme Vantaalle, Lahteen, Muurameen tai Lempäälään. Voit myös tilata auton kotiin ja lähteä koeajolle kotipihastasi. 14vrk palautusoikeus kotiinkuljetuksella tilattuihin Tesloihin.

Tesla Model Y kokemuksia automyyjiltämme

Meidän pitkällä kokemuksella voi sanoa, että Tesla kuin Tesla, niin niissä toistuvat seuraavat asiat: vähävikaisuus, hyvä toimintamatka, nopea lataus, loistava ajettavuus sekä erinomainen navigaatiopalvelu ja helppo käytettävyys.

Nämä kaikki löytyvät myös Tesla Model Y:stä, joka on ikään kuin Tesla Model 3:n pullisteltu versio. Model 3 on enemmän sporttinen sedan, kun taas Y tarjoaa tilaa ja mukavuuksia perheille.

Voimansiirto ja pohja autoilla on hyvin sama, eikä suuria eroja ole käytettävyydestäkään.

Miinukset

 • Sähkön kulutus: 5-20% arviolta enemmän sähkön kulutusta kuin Model 3. Isompi kulutus on suora seuraus siitä, että auto on tilavampi. Muihin sähköautoihin verrattuna Tesla Model Y:n kulutus on omassa kokoluokassaan kuitenkin poikkeuksellisen hyvä.
 • Huolto ja Takuu: Teslan huoltoprosessi ja takuu eivät välttämättä kuulu markkinoiden nopeimpiin. Onneksi Tesla Model Y -malli on tunnettu erittäin vähävikaisena ja tietyt korjaukset voidaan suorittaa jopa etäyhteyden kautta.

Plussat

 • Tilavuutta ja käytännöllisyyttä sähköautoon: Suomessa arvostettavaa farmaria ei Teslalta löydy, mutta Model Y on lähimpänä sitä, eikä olisi yllätys jos tästä tulisi uusi kansanauto Suomessa.
 • Hinta: Model Y maksaa hieman enemmän, mitä Model 3. Hinta on kuitenkin edullisempi kuin Model S:n tai Model X:n. Eikä näin hyviä tilavia sähköautoja saa mistään näin halvalla.
 • Loistava ajaa: Tesla Model Y on muiden Teslojen tapaan aivan loistava ajaa.
 • Maailman turvallisin auto: Teslan Model Y (kuten myös Model S) ovat pärjänneet erinomaisesti Euro NCAP:n turvallisuustesteissä ja saaneet tunnustusta monesti maailman turvallisimman auton valinnoissa.
 • Kaikki herkut: Kaikissa Model Y -versioissa on vakiona ilmalämpöpumppu, kun esimerkiksi Tesla 3:ssa nämä löytyvät vain vuosimallista -21 tai uudemmista.
 • Hauskat lisäominaisuudet: “Dog Mode” ja “Camp Mode” ovat esimerkkejä, mitä Tesla tekee autoilleen. Hauskaa, innovatiivista ja toimivat oikeasti. Nämä löytyvät kaikista Tesla Y -malleista.
Tältä näyttää Tesla Model Y
Tältä näyttää Tesla Model Y

Tesla Model Y: Performance, Long Range vai Standard Range?

Tärkeimmät erot Model Y -versioiden välillä liittyvät toimintamatkaan, hintaan ja ajamisen suorituskykyyn. Isoin ero on, että Standard Range -versio on takavetoinen, kun taas Long Range ja Performance ovat nelivetoisia.

Jos etsit pidempää toimintamatkaa ja parempaa suorituskykyä, Long Range -versio on hyvä valinta. Sitä on myös Suomessa eniten saatavilla käytettynä.

Jos taas nopea kiihtyvyys ja suorituskyky ovat tärkeitä, Performance-versio tarjoaa parhaat ominaisuudet. Standard Range on monesti edullisempi vaihtoehto, mutta kannattaa huomioida, että sitä on Suomen markkinoilla melko heikosti saatavilla.

Tässä vertailua eri Tesla Model Y -versioiden välillä:

 1. Standard Range (SR):
  • Moottori: Takaveto (yksi moottori)
  • Toimintamatka: Lyhyempi kuin muilla malleilla (375km)
  • Kiihtyvyys: Hieman heikompi kuin muilla versioilla (0-100km/h 6.2s)
  • Moottorin teho: 150 kW
  • Hinta: Edullisempi vaihtoehto
 2. Long Range (LR) Dual Motor:
  • Moottori: Neliveto, kaksi moottoria (yksi edessä ja yksi takana)
  • Toimintamatka: Pisin (505km)
  • Kiihtyvyys: Nopeampi ja tehokkaampi kiihtyvyys (0-100km/h 5.1s)
  • Moottorin teho: 258 kW
  • Hinta: Hinta/laatu -suhteeltaan paras valinta
 3. Performance:
  • Moottori: Neliveto, kaksi moottoria
  • Toimintamatka: Vähän lyhyempi kuin Long Range -versiossa (480km)
  • Kiihtyvyys: Erittäin nopea ja voimakas kiihtyvyys (0-100km/h 3.7s)
  • Moottorin teho: 340 kW
  • Hinta: Korkein hinta, mutta paras suorituskyky ja kiihtyvyys

Yleistiedot ja esittely

Tesla Model Y on crossover, joka perustuu suosittuun Tesla Model 3 -malliin. Suomen markkinoille malli saatiin syyskuussa 2021.

Vuonna 2022 Tesla Model Y oli koko maailman neljänneksi myydyin auto. Ei siis sähköauto, vaan neljänneksi myydyin henkilöauto.

Hinta

Käytettynä Tesla Model Y:n hinta on 45 000 – 65 000 euroa. Kannattaa kuitenkin huomioida, että hintahaarukkaa on vaikea arvioida tarkalleen.

Vertailuna voi sanoa, että Tesla Model Y on halvempi kuin Model S tai Model X, mutta kalliimpi kuin Model 3.

Hintaan toki vaikuttavat monet tekijät, kuten versio (long range, performance vai standard range) sekä vuosimalli ja varustelu, minkä vuoksi hinta on autojen osalta melko tapauskohtaista.

Toimintamatka eli sähköinen kantama

Tesla Model Y:n toimintamatka on 375 – 505km versiosta ja vuosimallista riippuen.

Nelivetoisen Tesla Model Y Long Rangen WLTP-toimintamatka on 505km. Myös nelivetoisen Tesla Model Y Performancen toimintasäde on 480km.

Tesla Model Y Standard Range on Suomessa saatavuudeltaan harvinaisempi, mutta se on takavetomalli, jonka WLTP-range on 375km.

Lataaminen ja latausnopeus

Tesla Model Y:n voi ladata niin kotona kuin latauspisteillä. Siihen käy sekä yleiset sähkölatausasemat että Teslan oma Supercharger.

Pikalaturissa auto latautuu noin 15-25 minuutissa, jonka aikana saat yli 300km lisää toimintamatkaa.

Tavaratila, korityyppi ja vetokyky

Tesla Model Y on iso crossover-mallinen auto, jonka komponenteista peräti 70% on samoja Tesla Model 3:n kanssa.

Tavaratilaa riittää 1925 litraa penkit kaadettuna, yli 600 litraa enemmän kuin sen pikkuveljellä Model 3:lla (1283 litraa).

Monipuolinen auto on saatavilla joko viiden tai seitsemän hengen istuinjärjestelyllä.

Tesla Model Y on saatavilla vetokoukulla. Autossa riittää vetokapasiteettia 1600kg.

Kulutus

Tesla Model Y:n kulutus on isoille sähköautolle poikkeuksellisen hyvä.

Keskimäärin auto kuluttaa kaupunkiajossa 15-16 kWh / 100km ja maantieajossa noin 18-19 kWh / 100km.

Miten vertautuu muihin Tesla-malleihin?

Alla olemme verranneet Tesla Model Y -mallia muihin Teslan autoihin.

Käytetyt Teslat sivultamme löydät kaikki myytävät Teslamme.

Tesla Model S

Tesla Model S on myös iso kokoinen, turvallinen ja sopii monelle perheellekin. Model S on kuitenkin perheauton lisäksi myös varustettu aivan mielettömällä suoritusyvyllä.

Model S on mahtava ajaa, siitä ei pääse mihinkään, mutta se on myös kalliimpi. Hintaa ja käytännöllisyyttä katsottaessa Model Y voi olla fiksumpi valinta.

Tesla Model 3

Kuten jo käytiinkin läpi, Tesla Model Y muistuttaa eniten Model 3:sta. Peräti 70% autojen komponenteista on samoja.

Tesla Model 3 on hieman halvempi, eikä autoissa tosiaan ole hirveästi eroja – Tesla Model Y on vain tilavampi ja korkeampi.

Tesla Model X

Tesla Model X on kalliimpi ja monella tapaa överimpi vaihtoehto Model Y:lle. Model X:ssä on paljon enemmän tehoja ja voimaa, minkä lisäksi sen muotoilu on myös rakenneltu luksusluokkaan.

Model Y on enemmän kansanauto; tilava, turvallinen ja luotettava sähköauto perheelle, joka hoitaa hommansa loistavasti.