Tesla Vaihtoautot – Katso mallit ja myytävät autot

Tesla autot

Teslan asema sähköautomarkkinoilla on vaikuttava ja meidän mielestämme tähän on vain yksi syy; Teslan etumatka muihin sähköautoihin on vain yksinkertaisesti niin suuri.

Tesla on helppokäyttöisin, hauskin, tehokkain ja paras sähköauto maailmassa, minkä lisäksi useat sen mallit saa jopa muita sähköautoja selkeästi edullisempaan hintaan. Esimerkiksi loistava Tesla Model 3 -malli lähtee halvemmalla kuin samoin varusteltu Volkswagen ID.3.

Olemme ostaneet ja myyneet jo satoja Tesloja ja kokemuksemme niistä ovat vakuuttaneet. Jokaisella Teslalla on mielettömän helppoa ja hauskaa ajaa.

Mikäli et ole koskaan testannut, suosittelemme saapumaan koeajolle liikkeisiimme Lempäälään, Muurameen, Vantaalle tai Lahteen. Voit myös tilata auton kotiinkuljetuksella ja ajaa koeajon kotipihassasi.

Alta löydät kaikki tällä hetkellä myynnissä olevat käytetyt Teslat. Olemme myös kertoneet alempana sivulla enemmän Teslan sähköautoista.

Näytetään 12 autoa tunnisteella Tesla.

Etkö löytänyt sopivaa autoa? Katso sivuiltamme kaikki käytetyt autot.

Tesla -mallit ja -versiot

Teslan automallit ovat Tesla Model 3, Tesla Model S, Tesla Model Y ja Tesla Model X. Näiden lisäksi lähitulevaisuudessa on saapumassa markkinoille myös futuristinen Tesla Cyberstruck.

Tesla mallit

Vertailu: Tesla Model 3, Model S, Model Y ja Model X

Lyhyesti sanottuna Tesla Model 3 on helpoin vaihtoehto ja monien mielestä paras vaihtoehto. Se on edullisin Tesla, mutta siinä on tästä huolimatta kaikki samat Teslan vahvuudet ja tärkeimmät ominaisuudet. Model 3 on halpa verrattuna mihinkään muuhun tämän tason autoon.

Tesla Model S on Teslan ensimmäinen (2012) massatuotantoon tullut auto. Se on hieman isompi ja tilavampi kuin Model 3, minkä lisäksi siihen on lisätty hurja määrä suorituskykyä päälle. Auto onkin ikään kuin hämmentävä yhdistelmä todella laadukasta perhe-sedania ja huipputehokasta urheiluautoa.

Seitsemän paikkainen Tesla Model Y on korkeampi ja tilavampi kuin Model 3. Autoon on lisätty crossover-tyyliä ja siinä on hauskoja ominaisuuksia, kuten nukkumiseen tai leiriytymiseen tarkoitettu "Camp mode". Teslan malleista tämä sopii parhaiten perheille.

Tesla Model X on isoin Tesla. Jokaisessa X:ssä on neliveto ja autopilot -ominaisuus. Autossa on hurja määrä tehoa. Se voi vetää jopa 2268 kilon kuormaa. Erikoisuutena on sivuille avautuvat ovet, joiden myötä auto muistuttaa hieman Batmobilea.

Tesla Supercharger & Teslan lataaminen

Tesla Supercharger on Teslan oma nopeiden latausasemien verkosto, joka on suunniteltu lataamaan Tesla-autojen akkuja mahdollisimman nopeasti.

Tesla latausnopeudet:

 • Tesla S: 15 min (lisäys 322km)
 • Tesla Y: 15min (lisäys 241km)
 • Tesla X: 15min (lisäys 282km)
 • Tesla 3: 15min (lisäys 275km)

Supercharger -verkoston yksi parhaista puolista on, että Tesla-auto osaa suunnitella ajoreitin ja etsiä latauspaikat itse, kun asetat auton navigaattoriin tulevan kohteesi. Pidemmillä matkoilla tämä on superkätevä ominaisuus.

Suunnittelujärjestelmä tunnistaa akun varaustilan kesken ajon ja ehdottaa optimaalisia latauspisteitä matkalla, jotta käyttäjä voi suunnitella lataustauot strategisesti pitkillä matkoilla.

Mikäli lataus meinaa mennä tiukalle, Tesla osaa ehdottaa sinulle myös sopivaa ajonopeutta, joka on energiatehokkain päästäksesi parhaiten seuraavalle latauspisteelle.

Tesla-käyttäjät voivat liittää maksutiedot Tesla-tiliinsä, joka sitten veloittaa lataukset automaattisesti. Tämä tekee latauksen maksamisesta helppoa, koska lataus alkaa automaattisesti heti kun latauskaapeli on liitetty autoon.

Tesla Supercharger on tällä hetkellä yhteensopiva vain Tesla-sähköautojen kanssa, mutta tulevaisuudessa Teslan latureita tullaan käyttämään muihinkin sähköautoihin.

Toimintamatka eli range

Teslan toimintamatka on todellisessa ajossa mallista ja versiosta riippuen noin 300-400km kohdilla yleisajossa.

Kaupungissa Tesla kuluttaa vähemmän kuin maantieajossa, joten range voi pidentyä lähelle WLTP-lukemia.

Parhaat WLTP-toimintamatkat Tesloilla kulkevat 500-700km välillä.

 • Tesla Model S Long Range: 663km
 • Tesla Model S Plaid: 628km
 • Tesla Model 3 Long Range: 612km
 • Tesla Model 3 Performance: 547km
 • Tesla Model X Plaid: 543km
 • Tesla Model Y Long Range: 505km

Huomaathan, että sähköauton toimintamatkaan vaikuttavat aina ajotapa, sää, vuosimalli, akuston kunto ja moni muu asia. Lue lisää: sähköautojen toimintamatkat.

Kulutus

Teslan kulutus 100km kohden vaihtelee 16-24 kWh välillä. Kulutukseen vaikuttavat auton malli, akkukoko sekä ajotapa, ajonopeus ja sääolosuhteet.

 • Model 3: 16-20 kWh (75 kWh akku)
 • Model S: 18-23 kWh (100 kWh akku)
 • Model Y: 16-20 kWh (100 kWh akku)
 • Model X: 19-24 kWh (75 kWh akku)

Kiihtyvyys

Teslan kiihtyvyys vaihtelee eri mallien ja versioiden välillä. Yleisesti voi sanoa, että Tesla tunnetaan erittäin hyvästä kiihtyvyydestään.

Tehokkain Tesla on Tesla Model S Plaid (2021), joka kiihtyy 0-100km 2,1 sekunnissa. Se on yksi nopeimmista tuotantoautoista koko maailmassa.

Vetokoukku, vetokyky ja vetomassa

Kaikkiin Teslan malleihin on asennettavissa vetokoukku ja joissakin käytetyissä Tesloissa se saattaa olla jo valmiiksi asennettuna.

Voit aina kysyä autoista lisää myyjiltämme, löydämme sinulle varmasti Teslan jolla voit vetää myös peräkärryä.

Teslan vetokyky vaihtelee mallin ja versioiden mukaan. Tässä yleisrajat: Model X 2268kg, Model Y 1600kg, Model S 1600kg ja Model 3 910kg.

Katso myös: sähköautot vetokoukulla.

Autopilot

Teslan Autopilotilla tarkoitetaan edistyneitä kuljettajan apujärjestelmäominaisuuksia.

Toiminnallisuuksiin kuuluu kyky kutsua auto paikalle, puolittain itsenäinen navigointi, automaattiohjaus, adaptiivinen vakionopeudensäädin, automaattinen pysäköinti ja automaattinen kaistanvaihto.

Tesla kehittää jatkuvasti autopilot-ohjelmistoaan. Vielä toistaiseksi kannattaa harkita haluaako siitä ainakaan maksaa ylimääräistä, sillä Suomessa se ei mielestämme anna hirveästi lisäarvoa kuljettajalle.

"Dog Mode" ja Camp Mode"

Teslan Camp Mode tarjoaa mukavan nukkumisympäristön auton sisällä retkillä ja leirintäalueilla.

Dog Mode taas huolehtii lemmikkisi mukavuudesta autossa, kun joudut poistumaan hetkeksi. Se pitää sisätilan miellyttävänä ja näyttää viestin, joka kertoo ohikulkijoille lemmikin olevan turvassa.

Lue lisää: Tesla “Camp mode” ja “Dog mode” esittelyssä

Kaikki Tesla-mallit:

Tesla Model 3Tesla Model STesla Model X