Käytetyt Teslat - Osta käytetty Tesla - Katso mallit & hinnasto

Teslan asema sähköautomarkkinoilla on vaikuttava ja meidän mielestämme tähän on vain yksi syy; Teslan etumatka muihin sähköautoihin on vain yksinkertaisesti niin suuri.

Tesla on helppokäyttöisin, hauskin, tehokkain ja paras sähköauto maailmassa, minkä lisäksi useat sen mallit saa jopa muita sähköautoja selkeästi edullisempaan hintaan. Esimerkiksi loistava Tesla Model 3 -malli lähtee halvemmalla kuin samoin varusteltu Volkswagen ID.3.

Olemme ostaneet ja myyneet jo satoja Tesloja ja kokemuksemme niistä ovat vakuuttaneet. Jokaisella Teslalla on mielettömän helppoa ja hauskaa ajaa.

Mikäli et ole koskaan testannut, suosittelemme saapumaan koeajolle liikkeisiimme Lempäälään, Muurameen, Vantaalle tai Lahteen. Voit myös tilata auton kotiinkuljetuksella ja ajaa koeajon kotipihassasi.

Alta löydät kaikki tällä hetkellä myynnissä olevat käytetyt Teslat. Olemme kertoneet alempana sivulla enemmän Teslan sähköautoista.

Myytävät käytetyt Teslat

Tesla -mallit ja -versiot

Teslan automallit ovat Tesla Model 3, Tesla Model S, Tesla Model Y ja Tesla Model X. Näiden lisäksi lähitulevaisuudessa on saapumassa markkinoille myös futuristinen Tesla Cyberstruck.

Vertailu: Tesla Model 3, Model S, Model Y ja Model X

Lyhyesti sanottuna Tesla Model 3 on helpoin vaihtoehto ja monien mielestä paras vaihtoehto. Se on edullisin Tesla, mutta siinä on tästä huolimatta kaikki samat Teslan vahvuudet ja tärkeimmät ominaisuudet. Model 3 on halpa verrattuna mihinkään muuhun tämän tason autoon.

Tesla Model S on Teslan ensimmäinen (2012) massatuotantoon tullut auto. Se on hieman isompi ja tilavampi kuin Model 3, minkä lisäksi siihen on lisätty hurja määrä suorituskykyä päälle. Auto onkin ikään kuin hämmentävä yhdistelmä todella laadukasta perhe-sedania ja huipputehokasta urheiluautoa.

Seitsemän paikkainen Tesla Model Y on korkeampi ja tilavampi kuin Model 3. Autoon on lisätty crossover-tyyliä ja siinä on hauskoja ominaisuuksia, kuten nukkumiseen tai leiriytymiseen tarkoitettu “Camp mode”. Teslan malleista tämä sopii parhaiten perheille.

Tesla Model X on isoin Tesla. Jokaisessa X:ssä on neliveto ja autopilot -ominaisuus. Autossa on hurja määrä tehoa. Se voi vetää jopa 2268 kilon kuormaa. Erikoisuutena on sivuille avautuvat ovet, joiden myötä auto muistuttaa hieman Batmobilea.

Tesla mallit

Tesla: Kokemuksia, esittely ja yleistiedot

Seuraava osio on pitkä. Kerromme siinä Tesla-automerkin erilaisista perustiedoista ja ominaisuuksista.

Sinua helpottaaksemme olemme tehneet alle sisällysluettelon. Linkkiä painamalla pääset oikeaan kohtaan sivua.

Tesla Supercharger & Teslan lataaminen

Tesla Supercharger on Teslan oma nopeiden latausasemien verkosto, joka on suunniteltu lataamaan Tesla-autojen akkuja mahdollisimman nopeasti.

Supercharger -verkoston yksi parhaista puolista on, että Tesla-auto osaa suunnitella ajoreitin ja etsiä latauspaikat itse, kun asetat auton navigaattoriin tulevan kohteesi. Pidemmillä matkoilla tämä on superkätevä ominaisuus.

Suunnittelujärjestelmä tunnistaa akun varaustilan kesken ajon ja ehdottaa optimaalisia latauspisteitä matkalla, jotta käyttäjä voi suunnitella lataustauot strategisesti pitkillä matkoilla.

Mikäli lataus meinaa mennä tiukalle, Tesla osaa ehdottaa sinulle myös sopivaa ajonopeutta, joka on energiatehokkain päästäksesi parhaiten seuraavalle latauspisteelle.

Tesla-käyttäjät voivat liittää maksutiedot Tesla-tiliinsä, joka sitten veloittaa lataukset automaattisesti. Tämä tekee latauksen maksamisesta helppoa, koska lataus alkaa automaattisesti heti kun latauskaapeli on liitetty autoon.

Tesla Supercharger on tällä hetkellä yhteensopiva vain Tesla-sähköautojen kanssa, mutta tulevaisuudessa Teslan latureita tullaan käyttämään muihinkin sähköautoihin.

Tesla latausnopeudet – Supercharger

MalliLisäysAika
Tesla S322km15min
Tesla Y241km15min
Tesla X282km15min
Tesla 3275km15min
Tesla Supercharger -laturi latausajat

Ominaisuudet ja yleistiedot

Alla on esitelty yleisimpiä Teslan ominaisuuksia ja tunnuspiirteitä.

Toimintamatka eli range

Teslan toimintamatka on todellisessa ajossa mallista ja versiosta riippuen noin 300-400km kohdilla yleisajossa.

Kaupungissa Tesla kuluttaa vähemmän kuin maantieajossa, joten range voi pidentyä lähelle WLTP-lukemia.

Parhaat WLTP-toimintamatkat Tesloilla kulkevat 500-700km välillä.

Malli / versioWLTP
Tesla Model S Long Range663km
Tesla Model S Plaid628km
Tesla Model 3 Long Range612km
Tesla Model 3 Performance547km
Tesla Model X Plaid543km
Tesla Model 3 Base Performance530km
Tesla Model Y Long Range505km
Tesla Model X Long Range505km
Tesla toimintasäde

Kulutus

Teslan kulutus 100km kohden vaihtelee 16-24 kWh välillä. Kulutukseen vaikuttaa auton malli, akkukoko sekä ajotapa, ajonopeus ja sääolosuhteet.

MalliKeskikulutus 100kmAkku
Model 316-20 kWh75 kWh
Model S18-23 kWh100 kWh
Model Y16-20 kWh100 kWh
Model X19-24 kWh75 kWh
Teslan keskikulutus 100km

Kiihtyvyys

Teslan kiihtyvyys vaihtelee eri mallien ja versioiden välillä.

Tehokkain Tesla on Tesla Model S Plaid (2021), joka kiihtyy 0-100km 2,1 sekunnissa. Se on yksi nopeimmista tuotantoautoista koko maailmassa.

Tesla tunnetaan erittäin hyvästä kiihtyvyydestään, joka johtuu sähkömoottorien tarjoamasta välittömästä väännöstä.

Vetokoukku, vetokyky ja vetomassa

Kaikilla Teslan malleihin on asennettavissa vetokoukku, mutta malleissa voi olla vuosimalli tai versiokohtaisia eroja.

Voit aina kysyä autoista lisää myyjiltäme, löydämme sinulle varmasti Teslan jolla voit vetää myös peräkärryä.

Malli / versioVetomassa
Tesla Model X2268kg
Tesla Model Y1600kg
Tesla Model S1600kg
Tesla Model 3910kg
Tesla vetokyky

Autopilot

Teslan Autopilotilla tarkoitetaan edistyneitä kuljettajan apujärjestelmäominaisuuksia.

Toiminnallisuuksiin kuuluu kyky kutsua auto paikalle, puolittain itsenäinen navigointi, automaattiohjaus, adaptiivinen vakionopeudensäädin, automaattinen pysäköinti ja automaattinen kaistanvaihto.

Tesla kehittää jatkuvasti autopilot-ohjelmistoaan. Vielä toistaiseksi kannattaa harkita haluaako siitä ainakaan maksaa ylimääräistä, sillä Suomessa se ei mielestämme anna hirveästi lisäarvoa kuljettajalle.

“Dog Mode” ja Camp Mode”

Teslan Camp Mode tarjoaa mukavan nukkumisympäristön auton sisällä retkillä ja leirintäalueilla.

Dog Mode taas huolehtii lemmikkisi mukavuudesta autossa, kun joudut poistumaan hetkeksi. Se pitää sisätilan miellyttävänä ja näyttää viestin, joka kertoo ohikulkijoille lemmikin olevan turvassa.

Tulevat ja uudet Tesla -mallit

Teslan kohuttu uusi malli Tesla Cybertruck tulee tuotantoon vuonna 2023.

Ensimmäistä kertaa auto esiteltiin jo vuonna 2019, mutta vielä ei ole tarkkaan tietoa auton hinnoista tai milloin se saadaan Suomeen.

Auto on korityypiltään avolava, eli pick-up, mutta varmasti ensimmäinen omaa laatuaan.

Vetokyky kolmen moottorin autolla on 6000kg, joten tämän auton ilmestyessä loppuu sekin puhe, ettei sähköautolla voi vetää peräkärryä!

Tesla Cybertruck sähköauto lava-auto
Tesla Cybertruck on varsin futuristinen näky

Teslan tehtaat

Teslaa valmistetaan useissa eri maissa ympäri maailman: Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Saksassa. Tulevaisuudessa Tesla saattaa laajentua myös muihin maihin.

  • Texas, Yhdysvallat: Teslan uusi päätehdas valmistaa Model Y -mallia ja tulevaisuudessa myös Cybertruckia.
  • Kalifornia, Yhdysvallat: Fremontin tehdas Kaliforniassa on Teslan ensimmäinen tehdas ja aiempi päätehdas, jossa valmistetaan useita Tesla-malleja, kuten Model S, Model 3, Model X ja Model Y.
  • Nevada, Yhdysvallat: Teslan suurin akkutehdas sijaitsee Nevadan osavaltiossa Yhdysvalloissa.
  • Grünheide, Saksa: Berlin-Brandenburgin tehdas sijaitsee Grünheiden kaupungissa Saksassa. Tehdas valmistaa muun muassa Model Y -mallia ja akkuja Euroopan markkinoille.
  • Shanghai, Kiina: Kiinan tehdas valmistaa Model 3- ja Model Y -malleja Kiinan markkinoille.
  • New York, Yhdysvallat: Tehtaalla valmistetaan aurinkokattoja ja -paneeleita sekä sähkökomponentteja Teslan Supercharger -latureihin.

Usein kysytyt kysymykset Tesloista