Käytetyt sähköautot - Katso parhaat täyssähköautot

Käytetyt sähköautot

Tältä sivulta löydät valikoimamme käytetyt sähköautot.

Voit kysyä lisätietoja sähköautoista myyjiltämme chatin välityksellä tai puhelimitse: 0207 890 690. Voit sopia koeajosta puhelimitse ja poiketa koeajolle liikkeisiimme Vantaalle, Muurameen, Lempäälään tai Lahteen. Koeajon voit tehdä myös omasta pihastasi mikäli tilaat auton kotiin.

Mikä sähköauto kannattaa valita?

Olemme keränneet alle käyttötarkoituksen ja budjetin mukaan sellaisia sähköautoja joita me itse haluaisimme ostaa.

Parhaat täyssähköautot (20 000€ – 40 000€)

Olemme keränneet tähän kategoriaan kaikki meidän mielestämme parhaat täyssähköautot, joita ostaisimme noin 20 000 – 40 000 euron budjetilla.

Tällä budjetilla saat sähköauton jo moneen eri käyttötarpeeseen. Nykyajan sähköautot muovautuvat sekä matka-ajoon että perheelle.

Paras vaihtoehto tähän hintaluokkaan on ehdottomasti Tesla Model 3.

 • Kaupunkiajoon: BMW i3, Tesla Model 3
 • Perheelle: Hyundai Ioniq, Nissan Leaf, Tesla Model 3
 • Paljon matka-ajoa: Tesla Model 3
 • Nelivedot: Tesla Model 3
Tesla Model 3 on omassa hintaluokassaan paras sähköauto

Parhaat sähköautot yli 40 000€

Alta näet valintamme, jos meillä olisi käytössä yli 40 000 euron budjetti. Tällä hinnalla saa jo Tesla Model 3:n uudempia malleja sekä monia sähkömaastureita.

Laadukkain vaihtoehto on mielestämme Tesla Model S. Perheelle sopii loistavasti Tesla Model Y.

Matka-ajoon: Polestar 2, Tesla Model S

Sähkömaasturit: Audi e-Tron, Mercedes-Benz EQC, BMW iX3

Perheelle: Tesla Model Y, Tesla Model S

Tesla Model S 2023
Tesla Model S on pitkä ja tilava sedan

Parhaat halvimmat sähköautot

Nykyään löytyy myös hyviä sähköautoja edulliseen hintaan. Hintakehitys on ollut vahvasti alaspäin ja halvimmat sähköautot saa nykyään jopa alle 10 000€ hinnalla.

Halpoja sähköautoja yhdistää usein pieni koko ja ne sopivat loistavasti etenkin ensiautoksi nuorelle, kaupunkiajoon tai vaikka perheen kakkosautoksi.

 • Nissan Leaf
 • Volksvagen e-Golf
 • Renault Zoe
 • BMW i3

Alta löydät meillä juuri nyt myytävät alle 20 000 euron täyssähköautot.

Volkswagen e-Golf
Volkswagenin e Golf perinteisen Golfin sähköinen versio

Sähköauton edut

 • Ympäristöystävällinen
 • Edullisempi pitkässä juoksussa huollot, polttoainekustannukset ja auton hankintahinta huomioiden.
 • Auton arvo säilyy paremmin, sillä käytettyjen sähköautojen kysyntä tulee kasvamaan tulevaisuudessa ja käytettyjä sähköautoja ei ole riittävästi markkinoilla.
 • Huoltaminen helpompaa ja halvempaa, sillä öljynvaihtoja ei ole ja jarrupalatkin kuluvat hyvin vähän auton ladatessa akkuja jarrutuksissa
 • Pienemmät polttoainekustannukset. Sähköautolla hinta noin 3-5€ / 100km, kun taas polttomoottoriautolla kustannus on 10-20€ / 100km.
 • Alhainen ajoneuvoverotus
 • Hiljainen ja miellyttävä ajokokemus

Vinkit sähköauton ostoon

Mitä kannattaa ottaa huomioon sähköautoon vaihtaessa?

Käyttötarkoitus

Ensin kannattaa pohtia, millaiseen käyttöön auto tulee. Jos ajat suurimmaksi osaksi lyhyitä matkoja, voi pienemmällä akulla varustettu sähköauto riittää.

Pitkää matkaa ajavan kannattaa panostaa autoon, jossa akku on riittävän suuri ja näin ollen sitä ei tarvitse jatkuvasti pysähtyä lataamaan ajomatkan varrella. Kannattaa siis laskea, mitkä ovat todelliset ajettavat kilometrit vaikkapa päivän tai viikon aikana.

Sähköauton toimintasäde

Kun auton käyttötarkoitus on selvillä, kannattaa pohtia tarkemmin myös sitä, kuinka pitkiä matkoja autolla oikeasti ajetaan ja kuinka tärkeä tekijä sähköauton toimintamatka, eli range on?

Nykyisten sähköautojen kohdalla toimintamatkat vaihtelevat noin 100-800 kilometrin välillä, joten eroja todellakin on! Mikäli ajat paljon pitkiä matkoja, kannattaa ehdottomasti lukea lisää sähköauton toimintasäde sivultamme.

Olemme listanneet sivulle yli 30 automallin toimintamatkat ja kertoneet enemmän toimintamatkaan vaikuttavista tekijöistä ja mitä ottaa huomioon, mikäli sähköautolle on tiedossa kilometrejä todella paljon.

Akun lataus

Sähköautoa hankkiessa on toki oleellista myös miettiä, missä akkua saa ladattua. Pystytkö lataamaan autoa esimerkiksi kotona tai työpaikalla? Akun koosta riippuu myös se, voiko autoa ladata normaalista pistokkeesta vai tarvitseeko se erillisen latausaseman.

Täyssähköauto vai käytetty hybridi?

Mikäli et uskalla tehdä hyppyä suoraan täyssähköautoon, myös käytetty hybridi on varteenotettava vaihtoehto.

Kannattaa vertailla erilaisia hybridiautoja – useimmissa tapauksissa akun kantama voi hyvin riittää päivittäisiin ajoihin, esimerkiksi työmatkoihin, ja polttomoottori astuu käyttöön vasta pidemmillä ajomatkoilla.

Budjetti

Tärkeä osa sähköauton hankintaa on luonnollisesti budjetti. Onneksi nykyään saa hyviä sähköautoja jo 10 000 – 20 000 euron hankintahinnalla.

Budjetti määrittää paljon sitä, kuinka uuden sähköauton pystyt hankkimaan ja minkälaisilla lisävarusteilla.

Usein kysytyt kysymykset sähköautoista