Tesla Model X - Lue kokemuksia, katso hinta tai tule koeajolle!

Tesla Model X on uuden ajan sähkömaasturi, josta ei lopu ominaisuudet.

Model X:stä on sanottu, että se on maailman nopein maastoauto. Model X Plaid -versio kiihtyy nollasta sataan 2,6 sekunnissa ja siinä 1020 hevosvoimaa.

Autolla pystyy vetämään 2268kg:n kuormaa perässään, eli suurin osa asuntovaunulla matkustaminenkin onnistuu.

Tesla Model X ei ole Suomessa kaikista suosituin malli, minkä vuoksi sitä on melko vähän saatavilal käytettynä. Alta näet kaikki myytävät Tesla Model X -autot aina kun niitä on meillä myynnissä ja olet enemmän kuin tervetullut koeajolle liikkeisiimme.

Mikäli et löytänyt tältä sivulta sopivaa autoa itsellesi, katso toiselta sivultamme kaikki käytetyt Teslat.

Tarvittaessa voit aina ottaa yhteyttä myyjiimme chatin kautta tai soittamalla numeroon: 0207 890 690.

Tesla Model X kokemuksia automyyjiltämme

Tesla Model X on pitkän kokemuksemme perusteella ainutlaatuinen sähköauto.

Olemme myyneet jo vuosia erilaisia sähköautoja ja testanneet niitä. Tesla Model X:ää ei voi verrata oikein mihinkään, se on poikkeullisen hyvä sähköauto.

Sen heikkous on kuitenkin korkea hinta, verrattuna vaikkapa Tesla Model Y tai Tesla Model 3 malleihin.

Miinukset

 • Hinta: Tesla Model X on suhteellisen kallis verrattuna hieman samantyyliseen Model Y -malliin. Hankintahinta voi olla merkittävä este monille ostajille.
 • Saatavuus: Autoa on varsin vähän saatavilla Suomessa käytettynä.
 • Huolto ja varaosat: Tesla-yhtiöllä on ollut maine huoltopalveluiden hitaudesta ja varaosien saatavuuden vaikeudesta, mikä voi aiheuttaa haasteita auton ylläpidossa.

Plussat

 • Suorituskyky: Tesla Model X on maailman nopein maastoauto. Tesla Model X Plaid on sähköinen SUV, jossa on 1020 hevosvoimaa, kiihtyvyys 0-100km 2,6 sekuntia ja 2268kg vetokapasiteetti.
 • Tilat ja mukavuus: Model X:ssä on erittäin tilava sisätila ja istuimet jopa seitsemälle matkustajalle kolmessa istuinrivissä.
 • Sähköinen toimintamatka: Model X:llä on huomattava toimintamatka yhdellä latauksella verrattuna useimpiin muihin sähköautoihin. Tesla Supercharger -latausverkosto helpottaa pitkän matkan ajoa.
 • Ohjelmistopäivitykset: Model X on päivitettävissä ja huollettavissa etänä. Saat parannuksia autoosi ilman, että sinun tarvitsee vaihtaa fyysistä autoa.
 • Käyttöjärjestelmä: Pieni, mutta kätevä ominaisuus joka on mainitsemisen arvoinen. Model X muistaa aiemmat kuljettajansa ja tunnistaa ne avaimen perusteella. Näin se osaa valita oikeat istuinsäädöt ja asetukset kullekin kuljettajalle.
Tesla Model X neliveto sähkömaasturi
Tesla Model X:n erikoisuutena ovat upeasti sivuille avautuvat ovet

Tesla Model 3: Performance, Long Range vai Standard Range?

Tesla Model X on tarjolla eri versioina. Suurimmat erot ovat suorituskyvyssä, toimintamatkassa ja varustelussa.

Nopeana yhteenvetona voi sanoa, että Model X Long Range takaa pidemmän toimintamatkan ja Model X Plaid tarjoaa mielettömän suorituskyvyn. Kannattaa huomioida, että X Plaid on samalla kallein vaihtoehto.

Tässä on vertailua eri Tesla Model X -versioiden välillä:

 1. Tesla Model X:
  • Suorituskyky: Hyvä kiihtyvyys ja suorituskyky. Nollasta sataan 3,9 sekuntia. 670 hevosvoimaa. Huippunopeus 250 km/h.
  • Moottori: Kaksi sähkömoottoria, neliveto
  • Toimintamatka: 576km (WLTP)
  • Hinta: Edullisempi versio
 2. Tesla Model X Plaid:
  • Suorituskyky: Huippuluokan kiihtyvyys ja suorituskyky. Nollasta sataan 2,6 sekuntia. 1020 hevosvoimaa. Huippunopeus 262km/h.
  • Moottori: Kolme sähkömoottoria, neliveto
  • Toimintamatka: 543 km (WLTP)
  • Hinta: Kallein versio
 3. Tesla Model X Performance:
  • Vanhempi versio Tesla Model X:stä, jota saa edelleen käytettynä. Kahden moottorin neliveto. Huippuluokan kiihtyvyys ja suorituskyky. Toimintamatka 485km (WLTP).
 4. Tesla Model X Performance Ludicrous:
  • Vanhempi versio. Eng. termi “Ludicrous” viittaa naurettavaan suorituskykyyn, mitä tämä vanhempi versio tarjollaan. Nykyään auton päivitettyä versiota myydään nimellä Tesla Model X Plaid. Tarjoaa vielä Performanceakin enemmän tehoja. Toimintamatka 485 (WLTP).
 5. Tesla Model X Long Range:
  • Vanhempi versio. Toimintamatka 505km. Nykyään päivitettyä versiota vastaa Tesla Model X. Autossa on Performance -versioon nähden pienemmät tehot, mutta pidempi toimintamatka. Kahden moottorin neliveto.
 6. Tesla Model X 100D, 90D, 75D, P100D, P90D:
  • Nämä lyhenteet liittyvät eri versioihin ja konfiguraatioihin Tesla Model X -mallissa. Tässä on lyhyt selitys kullekin: Luku “100” tarkoittaa akun kokonaiskapasiteettiin (100 kW). D on yhtä kuin Dual Motor, eli kaksi moottoria, joka tarkoittaa tässä tapauksessa myös nelivetoa. P on “Performance”, eli tarkoittaa edellä mainittuja suurempia tehoja.

Yleistiedot ja esittely

Hinta

Tesla Model X:n hinta käytettynä on 40 000 € – 150 000€, eli hintahaitari on todella suuri.

Toimintamatka

Tesla Model X:n realistinen ajoon perustuva toimintamatka on yleensä noin 300-400 km. WLTP-toimintamatka vaihtelee 547-628km välillä.

Lataaminen ja latausnopeus

Huom! Kun laitat Tesla Model X:n navigoinnin päälle, se näyttää automaattisesti aina kaikki Teslan Supercharger-latausverkoston latauspaikat reitin varrella.

Auto osaa tehdä sinulle reittisuunnitelman lisäksi myös lataus- ja pysähdyspaikoille optimaalisimmat ehdotukset.

Tavaratila, korityyppi ja vetokoukku

Model X on tilava sähkömaasturi (SUV), jollaisia ei vielä paljon ole. Autoon voi valita 5-7 paikan istuinjärjestelyt. Tavaratilaa on 2180 litraa.

X -malleissa on myös vetokoukun mahdollisuus ja peräti 2268kg vetokyky.

Kulutus

Tesla Model X kuluttaa 20-24 kWh/100km, mikä on eniten kaikista tesloista. Kulutukseen vaikuttaa eniten auton iso koko sekä valtavat tehot.

Miten vertautuu muihin Tesla-malleihin?

Tesla Model S

Tesla Model S on myös iso auto, mutta se on sedan, eli porrasperäinen auto, kun taas Model X on jo puhdas katumaasturi.

Molemmilla autoilla on korkea hinta ja erittäin korkea suorituskyky. Autoilla on suorastaan mahtava ajaa.

Model S voi olla parempi vaihtoehto, jos ajat paljon maantieajoa. Model X sen sijaan, jos haluat maastoauton ominaisuuksia.

Tesla Model 3

Tesla Model 3 on huomattavasti halvempi ja monella tapaa perinteisempi auto. Se on tehty yleiskäyttöön sekä maantietä ajaville, kaupunkiin että perheille. Model 3 on omassa hintaluokassaan ylivertainen sähköauto.

Tesla Model Y

Tesla Model Y on halvempi versio Model X:stä. Siinä ei ole samanlaista luksusta, eikä samanlaisia tehoja ja sen hinta on paljon halvempi. Model Y on loistava valinta ja tällä hetkellä yksi Suomen ostetuimmista autoista.