Kaistavahti autot - Katso valikoima & opas

Kaistavahti autot

Kaistavahti on turvallisuusominaisuus, joka auttaa kuljettajaa pysymään kaistallaan ja vähentämään kaistanvaihtoon liittyviä riskejä. Tässä oppaassa tarkastellaan, miten kaistavahti toimii. Löydät tältä sivulta myös kaikki myytävät autot, joissa on kaistavahti.

Aktiivinen kaistavahti käyttää kameraa tai tutkajärjestelmää tunnistaakseen tien reunaviivat ja pitääkseen auton oikeassa kaistassa. Jos järjestelmä havaitsee, että auto on poistumassa kaistalta ilman vilkkua, se voi puuttua toimimalla ohjauspyörän kautta esim. täristämällä sitä tai antamalla äänimerkin kuljettajalle.

Joissakin tapauksissa se voi myös ohjata autoa automaattisesti takaisin oikealle kaistalle. Useimmissa uudemmissa autoissa on perusmalli kaistavahtijärjestelmästä, joka antaa varoituksia ja mahdollisesti ohjausapua.

Kehittyneemmät versiot tarjoavat automaattista kaistanvaihtoa tai muita kuljettajaa avustavia toimintoja, jotka auttavat vähentämään väsymykseen liittyviä riskejä.

Alla näet kaikki myytävät autot, joissa on kaistavahti. Voit aina kysyä varusteluista tarkemmin myyjiltämme tai sopia samantien koeajosta. Koeajolla auton lisävarusteisiin on helpointa tutustua. Ota yhteyttä chatissa tai puhelimitse: 0207 890 690.

Näytetään 77 autoa tunnisteella Kaistavahti.

Etkö löytänyt sopivaa autoa? Katso sivuiltamme kaikki käytetyt autot.

Miten kaistavahti toimii?

Kuten kaikilla avustimilla, myös kaistavahdilla on omat vahvuudet ja heikkoudet. Tilanteissa, joissa maantiellä ohitetaan pyöräilijää ilman vilkkua, ohjaava kaistavahti voi vetää takaisin keskelle kaistaa ja tämä voi johtaa siihen että pyöräilijä ohitetaan todella läheltä.

Kaistavahti ei myöskään valitettavasti aina toimi Suomen talvessa tai huonokuntoisilla teillä missä kaistamerkinnät ovat kuluneet tai puutteelliset.

Yleisesti ottaen ominaisuus kuitenkin ennemmin lisää kuin laskee auton turvallisuutta.

Näin kaistavauhti auttaa kuljettajaa: 

  • Turvallisuus: Kaistavahti voi auttaa estämään vahinkoja ja onnettomuuksia, jotka johtuvat kaistanvaihdon virheistä tai huolimattomasta ajamisesta.
  • Kuljettajan avustus: Se toimii apuna kuljettajalle pitkillä matkoilla tai väsyneenä ollessa, auttaen ylläpitämään turvallista kaistanpitoa.
  • Vaihtoehtoiset toiminnot: Jotkut aktiiviset kaistavahdit voivat tarjota muita ominaisuuksia, kuten automaattisen kaistanvaihdon tai liikenteentunnistuksen.

Ennen ostopäätöstä harkitse omia ajo-olosuhteitasi ja tarpeitasi. Aktiivinen kaistavahti voi olla erittäin hyödyllinen lisävaruste, mutta sen tärkeys vaihtelee kuljettajittain. On myös syytä kiinnittää huomiota järjestelmän herkkyyteen ja säädettävyyteen, jotta se sopeutuu parhaiten omaan ajotyyliisi. Oikein valittuna aktiivinen kaistavahti voi tehdä ajamisesta turvallisempaa ja vähemmän stressaavaa.