Vaihtoautot - Halutuimmat käytetyt autot edullisimpaan hintaan

Löydä halutuimmat vaihtoautot ja käytetyt autot muita edullisempaan hintaan.

Halutuimmat vaihtoautot edullisimpaan hintaan

Käytetyn auton ostaminen tulee onnistua ilman turhaa stressiä. Haluamme, että löytäisit meiltä kaikista kysytyimmät käytetyt autot, markkinoiden edullisimpaan hintaan, ja että ostaminen tapahtuisi mahdollisimman vaivattomasti.

Juuri nyt tarjoamme myös markkinoiden parhaimman rahoitustarjouksen. Joulukuun korkotarjous vaihtoautollesi vain 1,99% + kulut.

Tämän vuoksi tarjoamme Vaihtoautomaalla vain halutuimpia vaihtoautoja. Löydät meiltä vain hyväkuntoisia käytettyjä autoja, uudempia ajoneuvoja ja luotettavia merkkejä sekä malleja, muita edullisempaan hintaan.

Edullisemmat hinnat perustuvat tarkkaan autojen valintaprosessiimme. Kokenut tiimimme valitsee meille myyntiin vain tietyt helmet kaikkien vaihtoautojen joukosta. Tämän vuoksi pystymme pitämään varastomme pienempinä, ja liikuttamaan autoja nopeammin ostajalta toiselle.

Pystymme myös tarjoamaan paremman hyvityksen vaihtoautostasi. Ketteryyden vuoksi kulurakenteemme pysyy paremmin kunnossa ja pystymme reagoimaan nopeastikin markkinatilanteen muutoksiin.

Tämän johdosta autosi jälleenmyyntiarvo pysyy myös parempana, kun ostat sen Vaihtoautomaalta.

Vaivatonta vaihtoautokauppaa 20v kokemuksella:

 • 20v kokemus vaihtoautokaupasta, vakavarainen ja luotettava yritys
 • Tarkka autojen valintaprosessi: valitsemme varastoomme vain hyväkuntoiset ja halutuimmat mallit
 • Tarkka valintaprosessi ja vakiintuneet toimintatavat mahdollistavat pienemmät kustannukset, minkä vuoksi pystymme tarjoamaan asiakkaillemme muuta markkinaa edullisemmat hinnat
 • Hyvin tarkka kuntotarkastus kaikille autoille. Jokainen vaihtoauto tarkastetaan, valokuvataan, testataan ja dokumentoidaan.
 • Reklamaatiot ammattimaisesti. Toimimme aina kuluttajariitalautakunnan ohjeistuksen mukaisesti.

Valitsemme vain hyvän huoltokirjan sekä selkeän omistajahistorian omaavia autoja hankintaprosessissamme

Auton ostamisen tai oman autosi myymisen voit hoitaa alusta loppuun netissä, tai voit vierailla liikkeissämme Muuramessa, Lempäälässä, Vantaalla tai Lahdessa.

Mikäli haluat jatkaa lukemista, kerromme sinulle tällä sivulla kaiken, mitä sinun tulee tietää vaihtoauton ostosta.

Tällä sivulla:

Käytetyn auton osto liikkeestä

Kun olet ostamassa käytettyä autoa, voit aina hankkia vaihtoauton joko autoliikkeestä tai yksityiseltä myyjältä.

Yleisesti ottaen, käytetyn auton osto liikkeestä on aina helpompaa ja turvallisempaa.

Autoliikkeiden, kuten Vaihtoautomaan, toiminta on tarkkaan valvottua, ja meillä on huomattavasti suurempi laillinen vastuu kaikessa toiminnassamme, mitä yksityisellä automyyjällä. Tämän vuoksi sinulla, eli ostajalla, on huomattavasti enemmän oikeuksia, etuuksia ja mahdollisuuksia.

Tässä muutamia syitä, miksi käytetty auto kannattaa ostaa autoliikkeestä:

 • Yksityinen myyjä harvoin ostaa vanhaa autoa pois vaihdossa
 • Autokaupan kautta voit hakea autollesi rahoituksen
 • Kaikissa etäkaupoissa 14vrk palautusoikeus
 • Halutessasi saat autollesi lisäturvan
 • Yksityiseltä ostaessasi joudut itse tekemään kuntotarkastuksen autollesi
 • Kuluttajansuojalaki suojaa sinua liikkeestä ostettaessa

Isoin ero liikkeestä ostettaessa on kuluttajansuojalaki. Kerromme siitä lisää seuraavaksi.

Kuluttajansuojalaki käytetyn auton ostossa

Kuluttajansuojalaki suojaa käytetyn auton ostajaa vain, mikäli ostat käytetyn auton autoliikkeestä.

Yksityiseltä käytettyä autoa ostettaessa autokauppaan sovelletaan kauppalakia. Tämä tarkoittaa, että auton mahdolliset virheet ja auton tarkastaminen ovat ostajan vastuulla.

Autoliikkeestä vaihtoautoa ostettaessa sen sijaan sovelletaan kuluttajansuojalakia, jossa autokaupalla on velvollisuus ilmoittaa auton mahdollisista vioista ja virheistä asiakkaalle ennen auton myymistä.

Käytetyn auton kuntotarkastus

Kuten edellä mainittiin, mikäli ostat auton yksityiseltä, on kuntotarkastus sinun vastuullasi. Autoliikkeestä vaihtoautoa ostettaessa auton kuntotarkastus on kuitenkin autokaupan, eli meidän vastuullamme.

Vaihtoautomaalla on hyvin tarkka vaihtoauton tarkistusprosessi. Kaikki automme on testattu ja kuntotarkastettu. Jokaisen auton varustus sekä kunto on yksityiskohtaisesti valokuvattu, tarkastettu ja dokumentoitu.

Saat halutessasi valokuvat jokaisesta auton yksityiskohdasta, esim. renkaan pinnat, mahdolliset kiveniskelmät tai naarmut ja mahdolliset käytön jäljet.

Jokaiselle autolle on myös täydellinen huoltokirja ja oma drive-tiedosto, mihin ostaja pääsee tutustumaan.

Rahoitus vaihtoautolle – päätös heti

Ostaessasi käytettyä autoa liikkeestä, yksi isoimmista eduista on rahoituksen hankinta. Yksityiseltä ostaessasi joudut neuvottelemaan rahoituksen erikseen, autoliikkeestä autoa ostettaessa rahoituspäätös on helppo hakea auton oston yhteydessä.

Meiltä saat rahoituspäätöksen heti. Voit hakea sen netissä valmiiksi tai tehdä sen myyjän avustuksella. Hakemuksessa menee pari minuuttia.

Rahoituspäätös tulee voimaan heti ja voit hakea sitä mihin aikaan tahansa vuorokaudesta. Rahoitussopimukset allekirjoitetaan sähköisellä allekirjoituksella.

Pikaohjeet rahoituksen hakemiseen vaihtoautollesi:

 1. Löydä sopiva vaihtoauto listaltamme
 2. Klikkaa autoa ja siirryt esittelyyn
 3. Näet nyt auton tarkemman tiedot – klikkaa “hae rahoituspäätös”
 4. Tunnistaudu & täytä hakemus
 5. Saat rahoituksenpäätöksen vaihtoautollesi
 6. Kerro myyjällemme rahoituspäätöksestäsi ja tehdään autokaupat haluamastasi autosta

Voit lukea lisää autorahoituksesta sekä rahoituspäätöksen hakemisesta autorahoitus -sivultamme.

Hyvitys vanhasta autosta

Kuluttajansuojan lisäksi, saat meiltä myös paremman hyvityksen vanhasta autostasi.

Nopean varastonkierron vuoksi voimme myydä autoja sinulle pienemmällä katteella. Samasta syystä voimme myös tarjolla sinulle omasta vaihtoautostasi hieman muita paremman hinnan.

Mikäli haluat vaihtaa kalliimman auton halvempaan, me maksamme sinulle hyvityksen tilillesi heti kauppojen yhteydessä. Saat rahasi tilille välittömästi.

Mikäli taas haluat vaihtaa kalliimmasta halvempaan, vanhan autosi hyvityshinta vähennetään uuden auton hinnasta. Vanhan auton arvon on aina tapauskohtainen, mutta pääosin se määräytyy auton kunnosta, huoltohistoriasta, lisävarusteista, vuosimallista ja totta kai mallista sekä merkistä.

Vanha ajoneuvo luovutetaan aina viimeistään vaiheessa, kun saat uuden ajoneuvon käyttöösi.

Mikäli olet myymässä tai vaihtamaassa autoasi, voit laskea nykyiselle autollesi hinta-arvion kätevästi sivuillamme: myy autosi meille.

Vaihtoauto kotiinkuljetuksella

Käytetty auto on nykyään turvallista ja kätevää ostaa myös täysin etänä. Halutessasi voit tilata vaihtoauton kotipihaasi.

Näillä ohjeilla saat hoidat autokaupat kotisohvaltasi:

 1. Valitse hyvä käytetty auto listaltamme
 2. Ota yhteyttä meihin (chat, soitto tai whatsapp)
 3. Saat auton toimitettuna kotipihaan (tai haluamaasi paikkaan)
 4. Voit suorittaa koeajon haluamassasi paikassa
 5. Sovi kaupoista myyjän kanssa
 6. Halutessasi viemme vanhan autosi pois samalla ja hyvitämme sen. Hoidamme myös mahdolliset rahoitusjärjestelyt ja vakuutukset.

Toimitusmyyntiin voit tutustua tarkemmin täältä: autot kotiinkuljetuksella.

Käytetyn auton takuu, lisäturva ja palautusoikeus

Käytettyjen autojen myyjänä kohtaamme monesti kysymyksen; onko käytetyllä autolla takuu? Vastaus on yksinkertainen: käytetyllä autolla ei ole takuuta. Voit kuitenkin hankkia käytettyyn autoon lisäturvan, mikä korvaa vahingot hajoamistapauksissa.

Vaihtoautomaalta saat lisäturvan kaikkiin alle 10vuotta vanhoihin, ja alle 170 000km ajettuihin autoihin. Lisäturva on voimassa 12kk tai 22 500 ajokilometriä.

Mikäli sinulla on jo kiinnostava auto mielessäsi, voit laskea sille lisäturvan hinnan täältä tai kysyä asiaa chatissamme.

Virhevastuu ja käytetyn auton palautusoikeus

Kotiinkuljetuksissa autollasi on 14 vuorokauden palautusoikeus.

Jos luovutetussa autossa ilmenee virhe, ostajalla on myös aina oikeus vaatia myyjää korjaamaan virhe. Jollei korjaaminen ole mahdollista, voit vaatia hinnanalennusta tai vastaavaa virheetöntä autoa tilalle.

Mikäli havaitset virheen, sinun kannattaa ilmoittaa siitä välittömästi, kun havaitsen sen. Muista, että kuluttajansuoja pätee vain ostaessasi autoa liikkeestä. Mikäli ostat yksityiseltä, olet itse vastuussa auton tarkastamisesta.

Nyt olemme käyneet läpi, mitä on hyvä tietää, kun ostaa vaihtoautoa liikkeestä. Seuraavaksi käymme läpi, miten löytää juuri sinulle sopiva vaihtoauto.

Vaihtoauton ostaminen – hyvän käytetyn auton valitseminen

Kuten sanottu, vaihtoauton osto liikkeestä on aina turvallisempaa ja vaivattomampaa kuin käytetyn auton ostaminen yksityiseltä.

Kun päätät ostaa vaihtoauton liikkeestä, sinun ei tarvitse huolehtia kuntotarkastuksesta, siitä että paperit tehdään oikein tai kuluttajasuojasta.

Liikkeestä ostaessasi sinulla jää energiaa kaiken tarpeettoman sijaan siihen kaikkein tärkeimpään, eli miettimään sitä, millaisen auton sinä haluat.

Näillä yksinkertaisilla ohjeilla valitset juuri sopivan käytetyn auton:

 • Mieti vaihtoauton käyttötarve, mihin käyttöön autosi tulee?
 • Harkitse rauhassa budjettia, kalliimpi auto on joskus halvempi!
 • Pyri etsimään mahdollisimman uusi ja vähän ajettu vaihtoauto, mikä mahtuu budjettiisi
 • Mieti millaisen käytetyn auton haluat hankkia
 • Käy riittävän pitkä koeajo
 • Mieti, haluatko vaihtoautollesi lisäturvan
 • Neuvottele mahdollisen vanhan autosi hyvityksestä
 • Tutustu autokaupan papereihin huolellisesti ennen allekirjoitusta
 • Tee kaupat!

Käymme seuraavaksi jokaista kohtaa hieman tarkemmin läpi.

Mieti vaihtoauton käyttötarve

Kallein auto on aina sellainen, jolla ei ole tarvetta. Olisi kyse sitten uudesta tai käytetystä, aina ennen autoihin tutustumista on syytä miettiä, minkälaiseen käyttöön auto tulee?

Voit miettiä esimerkiksi, tuleeko auto enemmän kaupunki- vai maantieajoon? Onko sähkö- tai hybridiauto sinulle kätevä vaihtoauto vai tarvitsetko bensa- tai diesel-mallin? Kuljetaanko autolla paljon tavaraa, tarvitsetko tavaratilaa? Onko autolla muitakin käyttäjiä kuin sinä? Tarvitaanko tilaa lemmikeille tai perheenjäsenille, oliko tilavampi auto parempi?

Erilaisia auton käyttötarpeita on lukemattomia. Tärkeintä on, että sinulle sopimatonta autoa on aivan turha ostaa.

Harkitse rauhassa budjettia

Kalliimpi auto on joskus halvempi, niin hullulta kuin se kuulostaakin. Mikäli olet hankkimassa pitkäikäistä autoa, kannattaa miettiä budjetti muiltakin osin, kuin pelkän hankintahinnan perusteella.

Vaikka tulevaisuutta ei voi ennustaa, budjetin laskeminen pidemmälle ajalle voi säästää sinulta tuhansia euroja. Jos säästät liikaa auton hankintahinnassa, voit joutua maksamaan huomattavia summia korjauksista tai olemaan kohta jo uudestaan autokaupoilla.

Mikäli budjetti huolettaa sinua, voit aina kysyä myös apua osaavilta myyjiltämme. Emme yritä myydä sinulle kalleinta mahdollista autoa, mekään emme hyödy siitä, vaan yritämme miettiä yhdessä, mikäli olisi juuri sinulle sopivin vaihtoauto.

Pyri etsimään mahdollisimman uusi vaihtoauto

Uudet vaihtoautot maksavat usein enemmän, mutta ne myös kuluttavat vähemmän. Lisäksi niissä on usein vähemmän vikoja, jolloin korjaustarpeita tulee harvemmin. Joskus on myös järkevä panostaa enemmän ja ostaa hybridi- tai sähköauto, jonka hankintahinta on korkeampi, mutta se voi kulutuksessa maksaa itsensä takaisin nopeasti.

Budjetti kannattaa siis miettiä sen mukaan, kuinka pitkään harkitset omistavasi auton. Tuleeko auto käyttöösi vuodeksi, viideksi vuodeksi vai 25 vuodeksi? Laske budjetti käyttöajan mukaisesti.

Meidän peukalosääntömme on, vuosikymmenten autojen osto- ja myyntikokemuksella, että noin 100 000 kilometriä ajettu auto antaa parhaan hinta/laatu -suhteen ostajalle. Tällöin auton jälleenmyyntiarvo ei heti romahda, kun ajat autokaupasta ulos, (kuten aivan upouusien tehtaalta tulevien autojen kohdalla), ja niillä on vielä paljon turvallisia ja edullisia ajokilometrejä edessä ilman isompia huoltoja.

Selaile ja vertaile vaihtoautoja

Kun olet pyöritellyt budjettia, ja miettinyt auton käyttötarpeet, voit alkaa mukavampiin hommiin, eli selailemaan erilaisia autoja.

Haluat ehkä selailla verkossa erilaisia esittelyitä, videoita ja kuvia tai käydä autoliikkeissä katsomassa niitä paikan päällä. Suosittelemme aina myös kysymään neuvoja Vaihtoautomaan autokauppiailta, jotka osaavat suositella juuri sinulle sopivia malleja.

Kannattaa miettiä, haluatko pienen vai ison auton? Isommat ja painavammat autot kuluttavat aina enemmän, mutta toisaalta isommissa on enemmän tilaa matkustajille ja tavaroille.

Voit myös miettiä, vaaditko autolta jotain ominaisuuksia? Haluatko automaattivaihteiston tai nelivedon? Minkälaisen käyttövoiman haluat, bensa, diesel, hybridi vai täyssähkö? Onko sinulle peruutustutkat erityisen tärkeä ominaisuus?

Kenties mietit myös auton tyylikkyyttä ja väriä? Tai voimaa ja tehoja? Kaikki haluavat varmasti myös mahdollisimman turvallisen sekä luotettavan auton, joten kenties mietit, minkälaiset turvaominaisuudet autollasi olisi hyvä olla?

Näihin kaikkiin asioihin myös myyjämme osaavat antaa loistavia neuvoja, kunhan kerrot meille, minkälaisen käyttöön käytetty auto tulee. Lisäksi olemme kirjoittaneet hyödyllisiä oppaita yleisimpiin auton osto tilanteisiin. Löydät ne alta.

Pyri etsimään mahdollisimman uusi vaihtoauto

Uudet vaihtoautot maksavat usein enemmän, mutta ne myös kuluttavat vähemmän. Lisäksi niissä on usein vähemmän vikoja, jolloin korjaustarpeita tulee harvemmin. Joskus on myös järkevä panostaa enemmän ja ostaa hybridi- tai sähköauto, jonka hankintahinta on korkeampi, mutta se voi kulutuksessa maksaa itsensä takaisin nopeasti.

Budjetti kannattaa siis miettiä sen mukaan, kuinka pitkään harkitset omistavasi auton. Tuleeko auto käyttöösi vuodeksi, viideksi vuodeksi vai 25 vuodeksi? Laske budjetti käyttöajan mukaisesti.

Meidän peukalosääntömme on, vuosikymmenten autojen osto- ja myyntikokemuksella, että noin 100 000 kilometriä ajettu auto antaa parhaan hinta/laatu -suhteen ostajalle. Tällöin auton jälleenmyyntiarvo ei heti romahda, kun ajat autokaupasta ulos, (kuten aivan upouusien tehtaalta tulevien autojen kohdalla), ja niillä on vielä paljon turvallisia ja edullisia ajokilometrejä edessä ilman isompia huoltoja.

Käy riittävän pitkä koeajo

Kun sopiva kaara on löytynyt (tai yleensä useampi sopiva vaihtoehto, mistä valita), pitää sitä päästä testaamaan. Koeajo on todella tärkeä osa vaihtoauton ostoprosessia.

Vain koeajamalla tiedät, miltä auto tuntuu sinun käsissäsi ja minkälaista sillä on ajaa. Auton tuntee vai koeajaessa.

Koeajoon meillä on vain yksi selkeä ohje: käy riittävän pitkällä. Jos käyt vain lyhyen koeajon, et välttämättä ehdi tuntea ja aistia kaikkea autosta.

Mieti haluatko lisäturvan autollesi

Käytetyllä autolla ei ole takuuta, toisin kuin tehtaalla ostetuissa uusissa autoissa. Voit kuitenkin ostaa lisäturvan käytettyyn autoon.

Lisäturva korvaa mahdolliset vahingot ja korjaukset. Me yleensä suosittelemme lisäturvaa varsinkin uudempiin malleihin. Voit lukea lisäturvan ehdoista lisää täältä.

Tinkaa hinnasta ja neuvottele vaihtoauton hyvityksestä

Saattaa kuulostaa hölmöltä, että me ehdotamme sinua tinkaamaan, mutta me haluamme, että saat juuri sinulle sopivan vaihtoauton ja mahdollisimman edulliseen hintaan. Kun saat laadukkaan auton meiltä, ja vielä sopivalla hinnalla, tulet varmasti liikkeeseemme uudelleenkin.

Auton lopulliseen myyntihintaan vaikuttavat aina seuraavat tekijät: vaihdossa antamasi ajokki, maksuaika tai rahoitusmalli, sekä mahdolliset lisäturvan ja kuljetuksen kulut. Kysy siis aina hintaa myyjältä.

Tutustu autokaupan papereihin huolellisesti ja tee kaupat

Kun olet löytänyt sopivan auton, on aika tehdä itse kaupat. Vaihtoautomaalla me hoidamme paperihommat puolestasi. Sinun tarvitsee vain lukea kauppapaperit huolellisesti läpi ja lyödä nimi alle.

Toivottavasti opit nyt kaiken mahdollisen käytetyn auton ostamisesta ja vanhan auton vaihtamisesta. Alle olemme vielä koonneet kertauksena useimmiten kysyttyjä kysymyksiä.

Usein kysytyt kysymykset vaihtoautoista

Mitä tarkoittaa vaihtoauto?

Vaihtoauto on varsin vakiintunut termi käytetylle autolle. Vaihtoauto nimitys tulee siitä, että usein hankittaessa uutta vaihtoautoa, myydään samalla oma vanha auto pois, ja näin “autoa vaihdetaan”. Voit kuitenkin aivan hyvin ostaa käytetyn auton, tai vaihtoauton sivuiltamme, vaikka sinulla ei olisi antaa omaa autoa vaihdossa.

Onko käytetyn auton ostaminen turvallista?

Käytetyn auton ostaminen autoliikkeestä on aivan yhtä turvallista kuin uuden auton ostaminen. Jos ostat auton autoliikkeestä, sinulla on kuluttajansuoja puolellasi. Mikäli ostat käytetyn auton yksityiseltä, vastuu auton kunnosta jää itsellesi.

Miksi kannattaa ostaa käytetty auto?

Käytetyn auton ostaminen on yhtä turvallista kuin uuden auton ostaminen. Autolla ei toki ole uuden tehdasauton takuuta, mutta käytetyn auton lisäturvalla saat turvaa mahdollisissa hajoamistapauksissa.

Käytetyt autot aina halvempia ja uudella autolla arvonalenema on suurempi. Käytetyt autot kuluttavat yhtä vähän kuin uudet autot, mutta käytetty auto on itse asiassa ekologisempi kuin uusi, sillä vaihtoauto sisällä uuden auton valmistuksesta syntyneitä päästöjä. Näistä syistä auton ostajista yli 80% valitsee käytetyn auton uuden sijaan.

Mikä käytetty auto kannattaa ostaa?

Käytetty auto kannattaa aina valita käyttötarpeen ja budjetin mukaan. Auton turvallisuuden vuoksi ei kannata ostaa aivan kaikista vanhinta vaihtoautoa. Hyvä yleisohje on, että ajettuja kilometrejä mittarissa olisi noin 100 000. Olemme luoneet kattavan oppaan, jossa käymme läpi, miten valita sopiva käytetty auto.