Rahoitetun auton myynti – Miten myydä rahoitusyhtiön auto?

Rahoitetun auton myynti – Miten myydä rahoitusyhtiön auto? 

Tässä artikkelissa käymme läpi, miten myydä rahoitusyhtiön auto, kun autossa on vielä velkaa jäljellä ja kuinka saat parhaan hinnan rahoitetusta autostasi.

Kun haluat päästä eroon rahoituksella tai osamaksulla hankitusta autosta, helpoin ja nopein tapa on myydä auto suoraan autoliikkeeseen.

Tällöin autoliike on sinun puolestasi yhteydessä rahoitusyhtiöön, hoitaa paperiasiat ja lunastaa sinun loppuvelkasi pois. Kun kaupoista on sovittu, sinä saat tilillesi rahan, mikä jää jäljelle auton kauppasumman ja velan erotuksesta.

Toinen vaihtoehto on alkaa myydä autoa itse. Tässä tapauksessa ota ensin yhteyttä rahoitusyhtiöön ja selvitä, kuinka paljon auton loppuvelkaa on jäljellä.

Kun loppuvelka on selvillä, voit joko maksaa loppuvelan itse pois ja voit myydä auton sen jälkeen miten itse haluat tai mikäli et löydä sopivaa ostajaa itse, voit edelleen myydä autosi autoliikkeeseen.

Miten eroon rahoitusyhtiön autosta?

 1. Myy autosi autoliikkeeseen. Autoliike hoitaa yhteydenpidon rahoitusyhtiöön ja lunastaa autosi loppuvelan. Sinä saat tilillesi auton kauppasumman ja loppuvelan välisen erotuksen.
 2. Ota itse yhteyttä rahoitusyhtiöön. Maksa loppuvelka itse pois ja voit myydä autosi normaalisti kenelle haluat.
 3. Anna auto autoliikkeen myytäväksi myyntitilin avulla (lisätietoja alempana)

Suosittelemme, että mikäli sinulla on vielä rahoitusta jäljellä, kannattaa auto myydä autoliikkeeseen, eikä yksityishenkilölle.

Olemme tämän artikkelin lopulla käyneet läpi myös rahoitusyhtiön auton myyntiä yksityishenkilölle, mutta käydään ensiksi läpi yleisin tapa, eli rahoitetun auton myynti liikkeeseen.

Rahoitetun auton myynti liikkeeseen

Mikäli haluat päästä rahoitetusta autostasi eroon turvallisesti ja nopeasti, kaikista helpointa on auton myynti liikkeeseen.

Tällöin sinun ei tarvitse mitään muuta kuin ottaa yhteyttä autoliikkeeseen ja kysyä paljonko he ovat valmiita maksamaan autosta, mikäli myyt sen heti.

Mikäli olet tyytyväinen tarjoukseen, teet kaupat ja autoliike lunastaa loppuvelan puolestasi, eli maksaa velkasi pois.

Tämän jälkeen autoliike maksaa sinulle sen summan, mikä jää jäljelle, kun siitä vähennetään velan osuus (= kauppasumma – jäljellä ollut velka).

Mikäli sinulla on rahoitettu auto nyt myynnissä, voit jättää autosi tiedot alla olevaan lomakkeeseen ja saat meiltä tarjouksen autostasi pian. Tietojen jättäminen ei velvoita sinua mihinkään.

Omat tietosi

Nimi(Pakollinen)
Missä auto sijaitsee? Kirjoita paikkakunta tai lähin kaupunki.
Lähetämme tähän numeroon ostotarjouksen.

Auton tiedot

Anna tähän kenttään hinta jolla olisit valmis myymään autosi meille heti.

Auton kuvat

Pudota tiedostot tähän tai
Sallitut tiedostotyypit: jpg, jpeg, gif, png, Max. tiedoston koko: 8 MB, Max. tiedostot: 10.
  Halutessassi voit liittää kuvia autostasi.
  Voit antaa halutessasi lisätietoja autostasi. Esim. käyttövoima, vaihteisto, lisävarusteet, auton kunto jne.
  Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

  Ostamme rahoitettuja autoja ympäri Suomen

  Alempana kerromme lisää vielä lisää rahoitetun auton vaihdosta ja myymisestä, mutta mikäli sinulle jää kysyttävää, voit aina ottaa yhteyttä meihin puhelimitse tai chatissa.

  Vaihtoautomaalla ostamme kaikkia alle 15 vuotiaita ja alle 250 000 kilometriä ajettuja henkilö- ja pakettiautoja, vaikka niissä olisi vielä rahoitusta jäljellä. Lunastamme autosi loppuvelan ja hoidamme kaikki paperiasiat puolestasi.

  Rahoitetun auton vaihto halvempaan tai kallimpaan

  Voit vaihtaa rahoitetun auton halvempaan tai kalliimpaan, vaikka loppuvelka olisi vielä maksamatta. Tällaisessa tilanteessa autoliike maksaa loppuvelan puolestasi rahoitusyhtiöön.

  Rahoitusyhtiön auton vaihto halvempaan

  Jos vaihdat rahoitetun autosi halvempaan, ja rahaa jää loppuvelan maksamisen jälkeen yli, saat takaisin sekä loppuvelasta jääneen summan, että vaihtohyvityksen autostasi.

  Alla muutamia suosituimpia alle 15 000 euron arvoisia vaihtoautojamme juuri nyt.

  Rahoitusyhtiön auton vaihto kalliimpaan

  Jos vaihdat rahoitusyhtiön autosi kalliimpaan, ja rahaa jää loppuvelan maksamisen jälkeen yli, se käytetään uuden auton hankintamenoon. Loppuosan maksat itse tai voit neuvotella sille uuden rahoituksen.

  Alla muutamia yli 30 000 euron vaihtoautoja valikoimastamme.

  Velkaa enemmän kuin auton arvo

  Entä, jos autossa on velkaa enemmän kuin auton arvo? Ikävä kyllä, tämäkin on usein mahdollista, mikäli auto maksetaan ilman käsirahaa ja pienillä kuukausierillä.

  Kun velkaa lyhennetään pienillä erillä, auton arvo laskee kovempaa vauhtia, mitä velkaa lyhennetään.

  Tässäkin tilanteessa auton myynti kuitenkin onnistuu. Autoliike ostaa autosi sinulta, ja maksaa rahoitusyhtiölle koko velkasumman. Tämän jälkeen sinä maksat jäljelle jäävän velkasumman autoliikkeelle.

  Moni varmasti miettii, onko mitään järkeä myydä autoaan, jos joutuu maksamaan siitä? Vaikka tilanne on ikävän tuntuinen, monissa tapauksissa tämä on kuitenkin järkevää, sillä näin pääset isosta autolainasta eroon ja sen jatkuvista korkokustannuksista.

  Auton loppuvelan lunastus

  Mitä tarkoittaa auton loppuvelan lunastus, mistä monet autoliikkeet puhuvat? Sitä, että autoliike maksaa rahoitusyhtiölle sinun jäljellä olevan velkasi kokonaisuudessaan pois.

  Näin ollen sinun ei tarvitse itse maksaa loppuvelkaa ennen auton myyntiä, tai varsinkaan ottaa uutta kallista lainaa tilalle, jolla hoitaa loppuvelka pois. Pääset myymään autoasi heti.

  Mikäli autossasi on velkaa jäljellä, ja haluat jonkun hoitavan loppuvelan lunastuksen, on kaikista paras vaihtoehto myydä auto liikkeeseen, kuten edellä kävimme läpi.

  Auton loppuvelan lunastus onnistuu teoriassa myös yksityishenkilölle myydessä, mutta tämä prosessi saattaa muodostua monelta osin yllättävän hankalaksi.

  Rahotiusyhtiön auton myynti helpointa autoliikkeessä

  Rahoitusyhtiön auton myyminen yksityishenkilölle

  Voinko myydä rahoitusyhtiön auton yksityishenkilölle? Kyllä, voit myydä rahoitusyhtiön auton myös yksityishenkilölle, mutta kannattaa varautua kuitenkin siihen, että joudut näkemään tässä tapauksessa huomattavasti enemmän vaivaa.

  Helpoiten yksityishenkilölle myyminen onnistuu, mikäli ensin lunastat auton itsellesi, eli toisin sanoen maksat loppuvelan pois ja myyt autosi vasta sitten.

  Mikäli tämä ei ole mahdollista, menee tilanne vielä hieman hankalammaksi. Tällaisessa tilanteessa, sinun tulee kysyä, voiko auton uusi ostaja maksaa rahoitusyhtiölle auton loppuvelan, jonka jälkeen hän maksaisi sinulle tästä jäävän erotuksen?

  Kun velka on maksettu, rahoitusyhtiö tekee luovutusilmoituksen Traficomiin. Uudeksi omistajaksi tulee tässä tilanteessa auton ostaja ja voit luovuttaa auton ostajalle.

  Yksi lisävaihtoehto on tiedustella rahoitusyhtiöstä, onnistuuko osamaksusopimuksen siirtäminen henkilöltä toiselle? Jolloin siis myisit auton uudelle ostajalle, ja hänelle siirtyisi myös auton laina ja korkokulut. Voimme suoraan sanoa, että tämä onnistuu todella harvoin.

  Usein on todella hankala löytää auton ostajia, jotka suostuisivat ottamaan vanhan rahoituksen nimiinsä. Myös paperiasioissa tulee olla hyvin tarkka, kun myy rahoitettua autoa yksityishenkilölle. Ja voi olla, että arvioit autosi arvon väärin markkinatilanteeseen nähden.

  Siksi suosittelemme, että jos autossasi on velkaa jäljellä, kannattaa se aina myydä yksityishenkilön sijaan autoliikkeeseen.

  Rahoitusyhtiön auto kuolinpesän omaisuutena

  Mikäli kuolinpesän autossa on rahoitusta jäljellä, tulee tässäkin tapauksessa toimia aivan samoin, eli ensin tulee hoitaa loppuvelka ja tämän jälkeen auton voi myydä TAI vaihtoehtoisesti myydä auto suoraan autoliikkeeseen.

  Perunkirjoituksessa auto merkitään vainajan varoiksi, ja velka vainajan veloiksi. Loppuvelka tulee maksaa pois ennen perinnönjakoa tai auton myyntiä. Mahdollinen perintövero maksetaan auton arvon ja velan erotuksesta.

  Olemme kirjoittaneet myös toisessa oppaassamme lisää siitä, kuinka kuolinpesän auto myydään kaikista helpoiten.

  Paras hinta rahoitusyhtiön autosta myyntitilin avulla

  Auton myyntitili on palvelu, jossa voit antaa rahoitetun autosi autoliikkeen myytäväksi. Myyntitili sopii sinulle varsinkin, jos autosi on noin 20 000 euron arvoinen tai sitä arvokkaampi.

  Tällöin auton myyntihinta on voi olla useita tuhansia euroja parempi, jos myyt sen myyntitilin avulla, kuin että myisit sen itse. Lisäksi, sinun ei tarvitse tehdä oikeastaan mitään auton myymisen eteen.

  Autoliike lunastaa puolestasi auton loppuvelan, puhdistaa ja kiillottaa autosi myyntikuntoon, ottaa puolestasi studio-tasoiset kuvat, laatii ja hoitaa kaikki myyntiasiakirjat ja mainostaa autoasi kaikissa suurimmissa autokaupan portaaleissa, ilman että sinun tulee tehdä mainoksia tai ilmoituksia itse.

  Voit säästää monta tuhatta euroa myyntitilin avulla, jos rahoitettu autosi on arvo 20 000€ tai enemmän.

  Myyntitili on arvokkaimmille autoille kaikista helpoin tapa saada paras hinta autosta.

  Myyntitili on helpoin tapa saada paras hinta autosta, jossa on vielä rahoitusta jäljellä. Jätä autosi tiedot alle ja otamme yhteyttä pian.

  Autosi tiedot – Myyntitili

  Omat tietosi

  Nimi
  Paikkakunta
  Voit kertoa halutessasi autostasi enemmän tai jättää kysymyksiä meille.
  Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.