Vinkit koiran kanssa autoiluun – Vaihtoautomaa

Vinkit koiran kanssa autoiluun

Koira on ihmisen paras ystävä ja kulkee usein mukana paikkaan jos toiseenkin. Kokosimme yhdessä Vaihtoautomaan henkilökunnan kanssa parhaimmat vinkit onnistuneeseen automatkaan karvakaverin kanssa. 

Varmista turvallisuus

Koiran ollessa irrallaan autossa riski myös ihmisiä kohtaan kasvaa merkittävästi. Kaikkien autossa olevien turvallisuuden kannalta on tärkeää, että koira matkustaa joko tavaratilassa tai takapenkillä turvavyövaljaissa. Tavaratilan ja matkustamon väliin voi myös laittaa koiraverkon, joka estää koiran pääsyn matkustamon puolelle.

Koiralle on hyödyllistä opettaa, että autosta saa tulla ulos vain luvan kanssa. Mikäli eteen tulee tilanne, jossa koira täytyy ottaa autosta ulos esimerkiksi vilkkaan tien varressa, on tämä taito erittäin arvokas.

koiranpentu auton takapenkillä turvavyövaljaissa koira makaa autossa

Varaudu vahinkoihin

Siinä missä ihminenkin, myös koira voi kärsiä matkapahoinvoinnista. Tämän vuoksi on hyödyllistä varautua mahdollisiin vahinkoihin ja pakata mukaan automatkalle siivoustarvikkeita. Lisäksi mukaan on hyvä ottaa koiran vesikuppi, pyyhe tassujen kuivaamiseen sekä etenkin pidemmille matkoille ensiapupakkaus esimerkiksi mahdollisten haavojen varalta. 

Pidä tarpeeksi taukoja

Pitkällä automatkalla voi olla viisasta pysähtyä jaloittelemaan välillä – tauot tekevät hyvää sekä kuskille että kaikille matkustajille. Reitti kannattaa suunnitella etukäteen niin, että matkan varrella on myös koiralle sopivia paikkoja ulkoilla.

mies ja koira pellolla auringonlaskussa koira juo vettä

Suojaa myös auto

Etenkin sateisilla syyskeleillä autoon kulkeutuu helposti paljonkin kuraa ja roskia koiran mukana. Riippumatta siitä, matkustaako koira tavaratilassa vai takapenkillä, kannattaa auto suojata kuralta, naarmuilta ja koirankarvoilta. Markkinoilla on paljon erilaisia tuotteita suojaamaan takapenkkejä, tavaratilaa sekä takapuskuria. Suojaa valitessa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota materiaaliin, puhdistukseen sekä kiinnitystapaan.

Hyvää ja turvallista automatkaa koiran kanssa!